Dijital ekrana sahip cihazların aralıksız kullanımı, göz sağlığı için tehlike çanlarının çalmasına neden olabiliyor. Bunu önlemek için bilgisayar ve Android telefonlarda f.lux benzeri uygulamalar kullanılıyor. Bu uygulamalar özellikle gece vakti kullanıcıların gözünü rahatsız eden mavi ışınları önleyerek, ekrana daha doygun bir ışık ve gözü yormayacak renkler sunuyor.

Apple yakın zamanda kendi mobil platformu iOS için yayınladığı iOS 9.3 güncellemesinde, Night Shift adını verdiği bir özellikle buna alternatif sunmuştu. Hızlı erişim barından kolayca erişilebilen Night Shift tuşuna basıldığında, gece karanlığında telefonu gözü yormadan kullanmak mümkün oluyor.

Şimdi ise bu özelliğin MacBook ve diğer Apple ürünlerine gelmesi bekleniyor. Apple’ın yeni tescil başvurusu, Night Shift’in tüm platformlara gelmesini mümkün kılacak şekilde detaylandırılmış. Böylelikle dizüstü ve masaüstü bilgisayarların yanı sıra Apple Watch akıllı saat, Apple TV ve hatta Apple Car bile ekranında Night Shift’e yer verebilecek.

Sonbahar aylarında yayınlanacak macOS Sierra güncellemesiyle Mac bilgisayarlarda yerini alacağı söylenen Night Shift’in diğer platformlarda çıkış tarihi hakkında ise kesin bir bilgi bulunmuyor.