Sahtecilik olayları gelişen teknoloji ile daha karmaşık hale geldi. Sayıları günden güne artan ve eskiye oranla çözülmeleri daha zor olan sahtekarlık vakaları, küresel çapta ve her sektörde yaşanabiliyor. Kurumlar, itibarlarını ve gelirlerini tehlikeye atan sahtecilikle mücadele etmek için güçlü ve güvenilir çözümlere yatırım yapıyor.

Finansal sahtekarlıklarla mücadelede çok yönlü bir yaklaşım gerektiğinin altını çizen uzmanlar, dolandırıcılık olaylarının 2015 yılında yüzde 80 arttığını belirttiler. Kurumlar, müşteri ve üye işyeri bazlı profiller ile sahte işlem tespit oranını artırma, risk bazlı otantikasyon ile login ve ödeme aşamalarında işlem imzalama ile bunun önüne geçebiliyor. Öte yandan otorizasyon öncesi gerçek zamanlı müdahale, cihaz ve kullanıcı kimlik doğrulama, otomatik tetiklenen aksiyonlar ile hızlı müdahale de etkili bir koruma sağlayabiliyor.

çılgın hacker

Gelirlerin yüzde 5’i dolandırıcıların eline geçiyor

Dünya genelinde finans kuruluşlarının gelirlerinin yaklaşık yüzde 5’ini dolandırıcılık olaylarında kaybettiğini söyleyen uzmanlar şu bilgileri veriyor: “Gelişen teknoloji ile her geçen gün daha sofistike hale gelen sahtecilikle mücadelede kurumların gelecek projeksiyonları ile uyumlu, tüm ürün ve süreçlerine entegre edilmiş kurumsal sahtecilikle mücadelede politikaları benimsemeleri büyük önem taşıyor. Ayrıca söz konusu politikalara uyumlu 360 derece bakış açısına sahip bütünsel sahtecilik tespit/önleme süreçleri ve kontrol sistemleri oluşturmaları gerekiyor.”