LinkedIn yakın zamanda Microsoft bünyesine dahil olacak. İki şirket arasında gerçekleşen 26 milyar dolar bütçeli anlaşma sonucunda, LinkedIn bir Microsoft şirketi olma yolunda ilk adımı attı. Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan SEC belgeleri ise, LinkedIn için Microsoft haricinde pek çok talip olduğunu ortaya çıkardı.

Sözleşme artık tamamlandığı için daha önce teklif veren bu beş anonim şirketin adı açıklanmasa da, yurtdışı basın kaynakları bu konuda çeşitli doğrulamalar yoluyla kaba taslak bir liste oluşturmuş durumda.

Örneğin ünlü bulut bazlı İK şirketi Salesforce CEO’su Marc Benioff, teklif verenler arasında olduklarını Recode için doğruladı. Benzer şekilde Google ve Facebook’tan çeşitli kaynaklar da, LinkedIn ile olası bir satın alma için görüştüklerini isim belirtmeksizin doğruladılar. TechCrunch haberine göre son iki isim ise kurumsal teknoloji dünyasının büyük oyuncuları Oracle ve IBM olabilir.

Ayrıca SEC belgelerindeki bir diğer ilgi çekici detay, Microsoft ve LinkedIn arasındaki görüşmelerin, LinkedIn’in başarısız geçen bir yılın ardından yaptığı bilanço açıklamasının hemen sonrasında, 16 Şubat 2016’da başlamış olması. Yapılan sözleşmede ise LinkedIn için koruyucu nitelikte bir madde yer alıyor: Yıl sonunda yasal işlemlerin tamamlanması beklenen anlaşmada Microsoft tarafı cayarsa, tazminat olarak LinkedIn’e 725 milyon dolar ödeme yapması gerekiyor.