Logo bilinirliği açısından en önemli isimlerin başında gelen Mastercard, modern dünyaya ayak uydurmak amacı ile logosunu değiştirdiğini düzenlediği bir basın bildirisi ile duyurmuştu. Dijital çağa uygun olarak tasarlandığı açıklanan Mastercard’ın yeni logosu ilk bakışta büyük bir değişiklik içermiyor gibi gözükse de, modern tasarımın vazgeçilmezi olan “flat design” çizgilerini içinde barındırıyor.

Sarı ve kırmızı renklerine sahip kesişen iki dairenin üzerine kurulu olan logonun konsepti aynen korunmasına rağmen yapılan minik rötuşların ardında büyük bir tasarım planı yatıyor. Marka isminin çemberlerin içinden çıkarıp alt kısma konulmasından, fontun değişimine kadar yapılan tüm küçük değişikliklerin ardında önemli tasarım fikirleri bulunuyor.

Sadece Kart İçin Değil Dijital Mecralar İçin de Tasarlandı

21. yüzyılda Mastercard’ın sadece bir kredi kartı değil aynı zamanda bir teknoloji şirketi olduğunu vurgulayan yöneticiler, online ödeme kanalları ve dijital cüzdan gibi modern hizmetler sunan bir firmanın logosunun da aynı çizgide olması gerektiğini savunuyorlar. Klasik logonun modernize edilmiş halindeki tüm güzelliğin basitleştirilmiş olmasında yattığını söylüyorlar. Yeni logoyu tasarlarken sadece kredi kartı üzerinde değil, bilboardlarda, monitörlerde, akıllı saatlerde, akıllı telefon ve tabletlerde nasıl gözüktüğünü de hesaba kattıklarını belirten yöneticiler, sonuçtan oldukça memnun olduklarını vurguladılar.

Mastercard_Pentagram_Press-5

1979 yılındaki logoya oldukça yakın bir tasarım ortaya çıkardıklarını hatırlatan yöneticiler, fontun yenilenmesinde yuvarlak hatların bilhassa kullanıldığı konusuna da dikkat çekiyorlar. Sayısız font alternatifi denediklerini ve fontların ağırlıklarına önem verdiklerini belirten Mastercard yetkilileri, sadeliğin verdiği zarafeti kullandıklarını açıkladılar.