Otomobil dünyasının lüks markası Rolls-Royce, “Mobilitenin Geleceği” olarak tabir ettiği Rolls-Royce VISION NEXT 100’ün tanıtımını Londra’da yaptı. Üreticilerin, “Eksiksiz ve özgün kişiselleştirmeye yönelik bireysel taleplerin, teknolojinin, tasarımın ve kendine özgü Rolls-Royce ustalığının mükemmel bir birleşimi” diye nitelediği araç görenleri hayrete düşürdü.

Vision Next 100’ün tanıtımında üreticilerin açıklamaları şu şekilde oldu:

Torsten Müller-Ötvös, CEO, Rolls-Royce Motor Cars

“Rolls-Royce VISION NEXT 100 ile, geçmiş üzerinde durmamaya dikkat ettik. Olabildiğince yenilikçi olmak ve aynı zamanda modelin tasarım geçmişinin ötesine geçmek istedik”.

Giles Taylor, Proje Müdürü, Rolls-Royce Motor Cars

Bugün, Rolls-Royce VISION NEXT 100, London’ın Roundhouse’ında görkemli bir organizasyon ile takdim edilmiştir. Bu araba, lüks mobilitenin geleceğini tayin etmektedir. 103EX kod adı ile, modelin ilk daima mükemmel “Vizyon Aracı” olmuştur.

hele

Arka plan

‘Vizyon Aracı’ olarak açıklanan otomobil, markanın yüzüncü yıl dönümü kutlamaları – GELECEK 100 YIL – çerçevesinde BMW Grubu tarafından 7 Mart 2016 tarihinde Münih’te ilan edilen dördünden biri olarak göz çarpıyor. 2016 yılı, BMW Grubu’nun yüzüncü yıl dönümü olmasının yanısıra, Rolls-Royce Motor Cars tarihçesinde de yeni ufuklar açan bir an olarak biliniyor.

Rolls-Royce için, meraklıları tarafından “dünyanın en iyi arabası” olarak kabul edilen yedinci nesil Phantom’un üretiminin sonu, Rolls-Royce markasının BMW Grubu muhafazası altındaki rönesansının ilk aşamasının tamamlanmasını temsil ettiği belirtildi.

Rolls-Royce VISION NEXT 100’u yaratırken, Proje Müdürü Giles Taylor önderliğindeki Rolls-Royce Motor Cars tasarım ekibi kendilerine şu soruyu sormuşlar: “Gelecek 100 yıl için lüksü nasıl yeniden şekillendirebiliriz?” Bu soru içinde ekip, iki soru daha sormaları gerektiğini gördü: “Bir Rolls-Royce sahibi gelecek on yıllarda kendi Rolls-Royce’ından ne bekleyecek ?” ve “Biz, Rolls-Royce nezdinde, bu beklentileri nasıl karşılamayı öngörüyoruz?” Bu sorular sayesinde ekip, Rolls-Royce’ın geleceğine yönelik sarsıcı olasılıkların hayalini kurabilmiş.

Heykeltraş ve sanatçı Charles Sykes tarafından Eleanor Thornton model alınarak tasarlanan Spirit of Ecstasy kaput arması, yaratıldığı 1911’den bu yana 105 yıl boyunca her Rolls-Royce’a ve sahibine hayatlarının önemli olaylarında sessizce rehberlik etmiş. Bu arma, tarihin en önemli olaylarından bazılarında zarif bir varlık olarak yer almış.