Gerek sosyal medya üzerinde, gerekse anlık mesajlaşma uygulamalarında harflerden daha çok kullandığımız emojilere yenileri ekleniyor. Emojipedia’nın resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Apple’ın 5 farklı meslek grubu için istediği emojilerin de dahil olduğu Emoji 4.0 güncellemesinin hazırlandığı duyuruldu.

Ressam, Astronot, İtfaiyeci, Hakim ve Pilotlar Yaşadı

Yıllar boyu her yazılım üreticisinin kendi emoji skalasını kullanmasının ardından tek bir paydada buluşulmuş ve tüm uygulamalar aynı emoji listesinden faydalanmaya başlamıştı. Tüm uygulamalarda aynı emojilerin görülmesi, emojilerle kurulan dilin de gelişmesini sağladı.

Mesajlarımızı, maillerimizi ve yazılarımızı deyim yerindeyse hiyeroglif tabletlerine çeviren emojilere yeni eklenenler arasında ressam, astronot, itfaiyeci, hakim ve pilot görselleri var. Apple tarafından başvuru yapıldığını söyleyen Emojipedia, attığı tweet ile bu yeni emojileri kullanıcılara tanıttı.

Emojipedia yetkilileri yayımladıkları resmi blog yazılarında, daha önce Google’ın da bazı meslek grupları için talepte bulunduğunu açıkladılar. Yakın zamanda aktif hale gelecek Emoji 4.0 ile yeni birçok emoji eklenecek. Apple’ın yakın zamanda kullanıma sunacağı iOS 10 işletim sisteminin betasında ise bu emojilerin bir kısmı görülmeye başlandı bile.