Bünyesindeki startup’ların ortak bir alanda çalışarak hızlı gelişimini sağlamayı hedefleyen Google, San Francisco’da bulunan ve 1 dönümden fazla alana sahip yeni binasını hizmete açıyor. Aşağı yukarı 1.300 metre kare genişliğinde olacak dev ofis, Google Launchpad Accelerator isimli startup programı içerisindeki çalışanların hizmetine sunulacak.

Silikon Vadisi ile Startup’lar Arasında Köprü Görevi Görecek

Resmi blog sayfalarında açıklama yapan Google yetkilileri, kuracakları yeni alanın Silikon Vadisi ile startup’lar arasında köprü görevi göreceğini belirttiler. Geçtiğimiz sene başlayan Launchpad Accelerator projesi içinde Brezilya, Endonezya, Meksika ve Hindistan’dan katılımcılar bulunuyordu.

Google’ın Launchpad Accelerator programına dahil olan startup’lara kaynak kullanımı sunulmasının yanı sıra potansiyel görülenlere de 50 bin dolarlık yatırım yapılacak.

google

Bu yeni girişimleri hakkında detaylı bilgi vermekten kaçınan Google’ın dev ofis alanını Codelabs, Design Sprints ve Tech Talks etkinliklerini de düzenlemek için kullanacağı konuşuluyor. Google’ın geliştiriciler topluluğunu da yine aynı alanda ağırlayacağı da söylenenler arasında.