5-21 Ağustos tarihleri arasında Brezilya’nın Rio de Janeiro şehrinde düzenlenecek olan 2016 Yaz Olimpiyat oyunları için Google altyapısını güncelledi. Olimpiyat oyunları boyunca tüm haberleri en hızlı biçimde kullanıcılarına ulaştırmayı hedefleyen Google, daha önceki yıllarda olduğu gibi yine Google Arama Motoru, YouTube, Google Haritalar ve Google Trends sitelerini kullanacak.

Madalya Sayıları Anlık Olarak Takip Edilecek

Google Arama Motoru içerisine güncel haberleri serpiştirecek olan Google, anlık olarak müsabakaların sonuçlarını ve ülkelerin madalya sayılarını ekrana yansıtacak. Düzenlenecek yarışmaların saat kaçta başlayacağını ve desteklenen ülkelerde yayınların hangi kanalda yapılacağını belirtecek. Google uygulamasını akıllı telefonlarına indirecek olan kullanıcılar olimpiyat oyunları süresince bildirim alarak gelişmelerden anbean haberdar olacaklar.

2016_olympics_google_search

Gündemde Ne Varsa Trends’te de Onlar Olacak

Yarışmalar sürdükçe değişecek olan gündeme uygun olarak Google Trends de anlık olarak yenilecek. O sırada dünyada en çok konuşulan konu neyse, Google Trends kullanıcıları da o konu hakkındaki en güncel haberlere ulaşabilecekler.

İşin YouTube ayağında ise televizyon yayınlarının tüm dünyaya ulaştırılması var. BBC, American Movil ve NHK gibi isimlerin de aralarında olduğu 60 farklı ülkeden televizyon kanalları ile anlaşma yapan YouTube üzerinden yayınlar canlı olarak ekranlara yansıtılacak.