Tim Cook ile röportaj gerçekleştiren Washington Post gazetesi, teknoloji devi Apple’ın gizliden gizliye Artırılmış Gerçeklik (Augmented Reality) projesi üzerinde çalıştığını manşetine taşıdı. Verdiği röportajda Artırılmış Gerçeklik teknolojisinin oldukça ilginç olduğunu vurgulayan Tim Cook, uzun zamandır bu konu üzerinde projeler ürettiklerini söyledi.

Apple Yine Gizli İşler Peşinde

Geçtiğimiz seneden itibaren birkaç gizli proje birden ürettiği bilinen Apple’ın, Artırılmış Gerçeklik teknolojileri üzerinde faaliyet gösteren Metaio ve Flyby Media firmalarını satın almasının ardından bir bomba patlatması bekleniyordu. Henüz o malum bomba patlamadı ama Tim Cook’un söylediği sözler umut vadediyor. Uzun zamandır Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi üzerinde çalıştıklarını söyleyen Tim Cook’un, bu teknolojiye olan hayranlığı kelimelerine yansıdı. “Artırılmış Gerçeklik son derece ilginç ve yeni dönemin temelini oluşturacak bir teknoloji,” diyen Tim Cook, “Perdenin arkasında geliştirdiğimiz birçok projemiz var,” sözlerini sarf etti.

Tim Cook: Apple Artırılmış Gerçeklik Projesi Üretiyor

Pokémon Go Firmaların Gözünü Açtı

Çok yeni bir teknoloji olmamasına karşın uzun süre göz ardı edilen Artırılmış Gerçeklik, Niantic tarafından üretilen ve tüm dünyada çılgınlık düzeyinde oynanan Pokémon Go oyunu sayesinde meşhur oldu. Daha önce bu teknoloji üzerinde projeler geliştiren ama işlerini hep ağırdan alan firmalar yüksek potansiyeli fark edince çalışmalarını hızlandırdılar.

Bilindiği üzere Baidu, Google ve Microsoft çoktan Artırılmış Gerçeklik teknolojisi üzerinde çalışmaya başladı. Öte yandan Facebook da bu teknoloji üzerine birkaç çalışma yaptığını söylemişti. Apple’ın geliştirmekte olduğu projenin ne olduğu ise merak konusu.