Finansal araştırmalar ve analizler yaparken büyük boyuttaki verilerin incelenmesi her zaman sıkıntılı bir süreç olmuştur. Uzun yıllar benzer aramalar yapıp sonunda canına tak eden Jack Kokko isimli girişimci, yapay zeka destekli bir uygulama geliştirdi.

Binlerce dokümandan oluşan arşivleri göz açıp kapayıncaya kadar kısa sürede inceleyen ve kullanıcının istediği verileri anında karşısına çıkaran uygulama, kendine has yapay zeka sistemi sayesinde de verilerden mantıklı çıkarımlar yapıyor.

Önce Kendileri, Sonra Tüm Dünya İçin…

AlphaSense isimli uygulamanın geliştiricisi ve firmasının CEO’su olan Jack Kokko, kullanıcıların girdikleri veriler doğrultusunda öğrenen ve kendini geliştiren yapay zekanın finansal veri aramalarını çok daha hızlı ve efektif biçimde gerçekleştirdiğini söylüyor.

Morgan Stanley firmasında analist olarak işe başlayan uygulamanın geliştiricileri, yaptıkları her analiz esnasında masalarının üzerinde yığınla dosya biriktiğini, günlerce, hatta haftalarca dokümanları incelemek zorunda kaldıklarını ifade ediyorlar.

Yıllar boyu bu zahmetli işi gerçekleştirdikten sonra önce kendileri, daha sonra da benzer işi yapan tüm analistler için bir uygulama geliştirme fikri gelmiş akıllarına. San Francisco’da ofis kurup düşük bir bütçeyle yola çıkan girişimciler, gün geçtikçe daha kapsamlı ve geniş spektrumu olan bir uygulamayı ortaya çıkarmışlar.