Her ne kadar mesaisinin büyük kısmını Note 7’nin batarya sorunlarını çözmek için harcıyor olsa da, Samsung’un fintech dünyası için önemli adımlar attığı da yadsınamaz. Atılan fintech adımlarının en büyüğünün de henüz kullanıma geçen retina ile ödeme altyapısının tamamlanması olarak gösterilebilir. Samsung Pay, rakiplerinden bir adım öteye geçerek kullanıcıların gözleri sayesinde ödeme işlemlerinin gerçekleşmesini sağlıyor. Fakat tek bir sorun var: Bu sistem sadece Note 7’de çalışıyor…

Retina ile Ödeme Akıllı Telefonlar İçin Devrim Niteliğinde

Samsung tarafından yapılan açıklamaya göre Samsung Pay’in 2.3 sürümü ile kullanıcılar retina otorizasyonu ile alışveriş yapmaya başlayabiliyorlar. Bu sistemin çalışabilmesi için gerekli olan teknik altyapı sadece Galaxy Note 7 modelinde bulunuyor. Bataryalarının patlaması sorunu yüzünden tüm dünyada değişim programına maruz kalan Note 7’lerdeki problem çözüldükten sonra, dünyadaki ilk retina ile ödeme altyapısı bulunan telefon olma unvanını da eline geçirecek.

samsung pay

Samsung’un Önce Note 7 Batarya Sorununu Çözmesi Gerek

Bilindiği üzere Samsung’un üzerine titrediği Galaxy Note 7 modelinde eşi benzeri görülmemiş bir sorunla karşılaşılmış ve bataryalarında yaşanan bir sorun yüzünden telefonun patladığı kayıtlara geçmişti. Amerika Tüketici Güvenlik Komisyonu tarafından uyarıldıktan sonra tüm Note 7’leri geri çağıran Samsung, 2,5 milyon adet Note 7’yi değiştireceğini açıklamıştı. Bir yandan telefonları geri toplamakla uğraşan Samsung, bir yandan da müşterilerinin açtığı davalarla baş etmek zorunda.