2010 yılında beri süregelen Apple ve VirnetX arasındaki patent davası, Doğu Teksas’taki federal jürinin verdiği kararla sonuçlandı. Reuters’in bildirdiğine göre Facetime patent davasını kaybeden Apple, teknolojinin asıl sahibi olduğu belirtilen VirnetX’e tam 302,4 milyon dolar tazminat ödeyecek.

Apple Aynı Yıl İçinde İkinci Kez Mağlup Oldu

Yaklaşık altı yıldır devam eden patent davasının ilk raundunu yine Apple kaybetmiş, 600 milyon dolardan fazla ödeme yapmayı kabul etmişti. Mahkeme sonuçlanmış olmasına karşın itirazlarını sürdüren Apple, konunun etraflıca incelenmesini talep etmiş ve farklı bir mahkemeye başvurmuştu. Bu mahkemeden de hüsranla dönen Apple, Facetime altyapısının kurulması esnasında patent ihlali yapılmasının belirlenmesi üzerine 302,4 milyon dolar tazminata çarptırıldı.

facetime

Mahkemeler Hız Kesmeden Sürecek

Bloomberg tarafından yapılan bir diğer haberde ise, patent ihlali cezasını ödeyecek olmasına karşın Apple’ın bir üst mahkemeye daha başvuracağı söyleniyor.

Öte yandan Facetime için patent savaşını kazanan VirnetX’in, şimdi de iMessage teknolojisi için yeni bir patent davası açacağı belirtildi.