Kullandığınız bir ürünle ilgili görüşlerinizi internette paylaştıysanız, yalnız değilsiniz. GlobalWebIndex’in yaptığı araştırmaya göre internet kullanıcılarının yarıya yakını, kullandıkları ürün ya da hizmet aldıkları şirket hakkında paylaşımlar yapıyor. Yaşları 16 ila 64 arasında değişen internet kullanıcılarına “Son bir ayda internette bir ürün, şirket ya da servis hakkında inceleme paylaştınız mı?” sorusunu yönelten araştırmada, yüzde 46 oranında “Evet” yanıtı alındı.

Erkeklerin kadınlara göre daha fazla ürün inceleme yaptığı gözlenen anket sonuçlarına göre internete en fazla inceleme gönderenlerin yaş aralığı ise 25-34. Ankette dikkat çeken bir diğer nokta ise, gelir seviyesi arttıkça inceleme yapma oranının da artıyor olması. Alt gelir çeyreğinde olanların internette görüş paylaşma oranı yüzde 45 iken, bu oran orta gelir düzeyinde yüzde 50’ye çıkıyor. Üst gelir çeyreğinde ise yüzde 60’a yakın internet kullanıcısı görüşlerini dijital dünyada paylaşmaktan geri durmuyor.

gwi-urun-inceleme-raporu

GlobalWebIndex tarafından yapılan açıklamaya göre inceleme yazan ve inceleme okuyanlar arasında da kayda değer bir fark görülüyor. İnternet kullanıcılarının yüzde 46’sı görüşlerini paylaşıyor ancak ürün almadan önce diğer müşterilerin incelemelerine başvuranların oranı sadece yüzde 39’da kalıyor.