ABD merkezli ödeme çözümleri sağlayıcı Vantiv, Moneris Solutions USA’i 425 milyon dolar karşılığında satın almaya hazırlanıyor. ABD’nin en büyük ikinci ödeme işlem çözümü şirketinin ödeme alanında yakaladığı büyümenin yanı sıra, Moneris alımıyla birlikte ticari banka kanallarındaki yükselişin de hızlanması bekleniyor. Vantiv şu anda ABD genelinde 800 binin üzerinde işletmede ve bin 400 finans kuruluşunda çalışıyor.

BMO Financial Group ve Roayl Bank of Canada’nın ortak bir girişimi olan Moneris’in alt şirketi olan Moneris USA geçtiğimiz yıl ABD’de 12 milyar dolar değerinde işlemi gerçekleştirdi ve şirketin BMO Harris Bank iletişimi üzerinden 600 banka şubesi birbirine bağlanıyor.

Moneris USA’in kullanıcılara sunduğu hizmet kalitesini Vantiv bünyesinde daha geniş bir ölçekte ve çok kanallı ödeme becerileriyle genişleteceğini belirten Moneris Başkanı ve CEO’su Angela Brown, “Vantiv ile birlikte çalışarak farklı ülkelerdeki müşterilerimizi inovasyon ve hizmet odağında desteklemeye devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Vantiv için 2016 bilanço sonuçlarını olumsuz yönde etkilemeyeceği dile getirilen satın almanın bu yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.