EMV çip teknolojisini barındıran temaslı ve temassız kartlarla yapılan ödeme işlemlerinin yıllık büyümesini araştıran EMVCo, Temmuz 2015 ile Haziran 2016 arasında dünya genelinde gerçekleşen işlemlerin yüzde 42,4 oranında EMV uyumlu olduğunu ortaya koydu. Bu oran bir önceki 12 aylık dönemde yüzde 33 seviyesindeydi.

Raporda bir işlemin EMV uyumlu görülmesi için, hem kullanılan kartın hem de işlem yapılan terminalin EMV destekliyor olması gerektiği belirtiliyor. Veriler, mevsimsel değişiklikleri dikkate alarak 12 ay boyunca ortalama işlem hacimlerini yansıtıyor. EMVCo, bugünkü işlem hacimlerindeki gerçek zamanlı rakamların, bu ödeme teknolojisinin yaygınlaşma hızı önüne alındığında, Temmuz 2015 – Haziran 2016 raporlama döneminden daha yüksek olacağını belirtiyor.

“EMV çip teknolojisinin dünyadaki gelişimi, birlikte çalışabilir bir ödeme çerçevesinin uygulanmasını teşvik ederek, giderek daha fazla ödeme yöntemini, teknolojiyi ve kabul ortamını destekler hale geliyor” diyen EMVCo Yürütme Komitesi Başkanı Soumya Chakrabarty; “Global kullanımın artmasına ek olarak, son veriler, Birleşik Devletler ve Çin gibi yakınlarda EMV çipli altyapılarını uygulayan bölgelerde EMV teknolojisinin hızlı bir şekilde yaygınlaştığını gösteriyor. EMVCo, bu devam eden göçle, önümüzdeki yıl bu rakamların artmasını bekliyor ve bu da, global EMV işlem hacminin, tüm kartlı ödemelerin yarısını geçeceği anlamına gelebilir,” diyerek sözlerini tamamladı.

Bölgelere göre EMV kullanım oranları ise şu şekilde;
– Afrika ve Orta Doğu’da EMV işlemler kart kullanılan tüm işlemlerin yüzde 89,9’una denk geliyor
– Asya’da EMV işlemler, kartlı işlemlerin yüzde 57,9’unu kapsıyor
– Kanada, Latin Amerika ve Karayipler’de EMV işlemler yüzde 88,8 orana sahip
– Avrupa 1. Bölge’de EMV işlemleri tüm kartlı işlemlerin yüzde 97,6’sına denk gelirken, 2. Bölge ise yüzde 75 oranında EMV uyumlu işlemle karşılaşıyor.