Fotoğraf paylaşım ağı Instagram; Facebook, Youtube, Twitter ve neredeyse tüm diğer sosyal ağların izinden giderek canlı yayın özelliğini kullanıcılara sundu. İlk aşamada ABD’deki Instagram üyelerinin kullanabildiği canlı yayın servisinin kademeli olarak diğer ülkeler için de yayınlanacağı belirtildi.

Facebook’un satın almasıyla birlikte pek çok özelliği rakibi Snapchat’ten ilham alarak servis etmeye başlayan Instagram için canlı yayının rötarlı gelişi dikkat çekerken, burada da yine Snapchat izleri görmek mümkün oluyor. Örneğin canlı yayınlar Facebook ya da Periscope gibi kanallarda olduğu gibi daha sonra izlemek için kaydedilemeyecek.

Diğer kullanıcılar ise takip ettikleri hesapların canlı yayına başladıklarını bir bildirimle öğrenebilecekler. Instagram bunun için yine özel algoritmasını kullanmayı planlıyor. Paylaşım ağının Hikayeler bölümünde yer alacak olan canlı yayının adı “Canlı hikayeler” olarak belirlenmiş. Fotoğraf çekerken yapıldığı gibi ekranı kaydırdıktan sonra, canlı yayın seçeneğine tıklayan kullanıcılar Instagram takipçilerine naklen yayın yapmaya başlayabilecek. Bu yeni özelliğin Türkiye’ye ne zaman geleceği şimdilik bilinmezken, çok fazla bekletmeyeceği tahmin ediliyor.