İspanyol Bankia ve Valencia merkezli fintech şirketi Innsomnia iş birliğiyle açılan Bankia Fintech adlı kuluçka merkezi; sektörün herhangi bir alanında yeni fikirler üretebilecek beş yeni startup arıyor. Bu fikirler yeni kurulan girişimlerden gelebileceği gibi, yapılan açıklamaya göre konsolide şirketlerin yan kuruluşları da kuluçka merkezinden faydalanabilecek.

Bankia Başkanı Jose Ignacio Goirigolzarri, bu adımın fintech sektörüne bağlılığı kuvvetlendirmek için atıldığını kaydederken, bankanın İspanyol fintech şirketlerinin yüzde 40’ının kendi çatısı altında toplamayı başardığına dikkat çekti.

Bankia Fintech’in ilk oturumuna Madrid, Asturias, Castellon, Alicante, Valencia ve Barselona’dan 14 girişim katılım gösterdi. Sonraki oturumda bunlara beş yeni şirket daha eklenecek. Yeni oturumun öncelikli hedefi, İspanya ve Latin Amerika’da faaliyetlerine başlamak isteyen, Avrupa ve Latin Amerika’daki yerel pazarları hedefleyen şirketler için ilk adımı kolaylaştırmak.

Eğitim ve mentorluk hizmetinin yanı sıra, iş fikirlerini geliştirme ve iş planı oluşturma konusunda da İspanyol fintech ekosistemine destek sunacak olan program 16 hafta sürecek ve başvurular Şubat 2017 sonuna kadar devam edecek.