Ülkenin ödeme mimarisini ve yasal düzenlemelerini kapsamlı biçimde dönüştürmeyi hedefleyen uzun vadeli planları yayınlayan Payments Kanada, gerçek zamanlı ödemelere geçmek için hazırlıklara başladı.

Payments Canada Başkanı ve CEO’su Gerry Gaetz yaptığı açıklamada “Ödeme sistemi modernizasyonu, küresel bir ekonomide ülke olarak rekabet gücümüzü güvence altına alacaktır” diye konuştu. “Ödemelerde küresel düzeyde yasal düzenlemeler, kullanılan teknoloji ve daha fazla ödeme verileri için sunulan fırsatlar gibi pek çok şey değişiyor. Ödeme altyapımızın ve standartlarımızın güncel olmasını sağlamamız gerekiyor.”

Yayınlanan yol haritası, 2017 yılında ilk gelişmeleri öngörüyor ve tam dönüşümün beş yıl kadar sürmesi planlanıyor. Gaetz, yenilemenin gerçekleşmesi için “hükümetlerdeki kilit paydaşlar, finansal servisler sektörü ve ödeme sistemleri kullanıcıları tarafından önemli yatırımlar yapılması” gerekeceğini vurguladı.

Ödeme birliği, dağıtık defter de dahil olmak üzere gelecekteki teknoloji gelişmelerini karşılayabilecek yeni bir temel takas ve çözüm sistemini uygulayıp yönetmek için hazırlanırken, kağıt bazlı faturalandırmadan ve çeklerden uzak durmayı desteklemek için ISO20022 mesaj standardı ve genişletilmiş havale bilgilerini kullanmayı planlıyor. Payments Canada önümüzdeki yılın başından itibaren satıcı seçim sürecini başlatacak.