Bilgisayarlarda kullanılan web tarayıcısına eklediği VPN ve reklam önleyici gibi özelliklerle bilinen Opera, şimdi de döviz kurlarını dönüştürebilen bir araçla gündeme geldi. Şirketin yirminci yılını da kutladığı Opera 42 sürümüyle birlikte kullanıcılar, uluslararası alışverişlerinde ya da yurtdışına çıktıklarında farklı para birimleri arasında kolaylıkla hesaplama yapabilecekler.

Elbette Opera bu özelliği getirmeden önce de insanlar döviz hesabını yapmakta zorlanmıyordu. Örneğin Google’da “30 euro” yazıldığında o an bulunduğunuz ülkenin birimine göre dönüştürme işlemi anında yapılıyor ve arama sonuçlarında görüntüleniyor.

usd_eur-opera

Ancak Opera’nın sunduğu hizmet bunu bir adım öteye taşıyor ve bir web sayfasında dolaşırken herhangi bir fiyatın üzerine geldiğinizde, o bedeli doğrudan Avrupa Merkez Bankası günlük kur hesaplaması üzerinden kendi para biriminizde görmeniz mümkün oluyor. Özellikle Amazon, Alibaba ve diğer uluslararası alışveriş kanallarını tercih eden kullanıcıların bu özellikten faydalanacağını görmek mümkün.

Sınırlar arası e-ticaretin dünya genelinde yayıldığına dikkat çeken Opera sözcüsü Krystian Kolondra, “Önümüzdeki dört yıl içinde online tüketicilerin yüzde 45’inin yurtdışı online sitelerden alışveriş yapmaları bekleniyor. Üstelik çoğu ülkede şimdiden bu oran yüzde 50’yi aşmış durumda” diye konuya açıklık getiriyor.