Hong Kong merkezli yatırım sermayesi şirketi ve kuluçka Nest ile anlaşan Visa, Afrika’daki yenilikçi girişimler için dört gün sürecek bir fintech eğitim kampı organize ediyor. Kenya’da bir araya gelecek olan Nest mentorları ve Visa yöneticileri, programa katılan startup’lara fintech eğitimi verecek.

Programın hedefinde, finansal erişimi genişletecek ve kullanıcılar arası ya da işletmelerde ödemeleri kolaylaştıracak fikirlere sahip girişimler bulunuyor. Programa kabul edilen şirketler, Visa’nın API’lerini kullanmanın yanı sıra Nest’ten yatırım ve kaynak desteği alarak işlerini ölçeklendirebilecekler.

Visa Güney ve Doğu Afrika Genel Müdürü Jabu Basopo, yaptığı açıklamada “Visa esasen bir teknoloji şirketi ve bizim hedefimizde bölgedeki müşteri ve iş ortaklarımıza sürekli yenilikçi, ortak çalışmaya uygun ve yerelleştirilmiş deneyimler sunacak şekilde evrimleşmek bulunuyor” ifadesini kullandı.

Eğitim kampına katılmak isteyen startup’ların 5 Aralık 2016 ile 10 Şubat 2017 tarihleri arasında başvuruda bulunmaları gerekiyor. Dört günlük program ise Nairobi’de 24 Mart 2017’de başlayacak.