Microsoft’un en uzun süre kullanılan işletim sistemi olan emektar Windows XP, önemli bir yazılımın desteğine daha elveda diyor. Açık kaynaklı web tarayıcısı Firefox’un geliştirici şirketi Mozilla, Windows XP ve Vista için sunduğu yazılım desteğini Mart 2017’de sonlandıracağını duyurdu.

Windows XP platformunun geliştiricisi Microsoft bile resmi desteğini iki yıl önce kesmişken, Mozilla halen Firefox için “genişletilmiş desteği” sürdürmeye devam edecek. Bunun anlamı, pek çok bilgisayarda Firefox’un kurulu olduğu kütüphane, özel şirket ve üniversite gibi büyük ölçekli kurumlarda gerekli güvenlik güncellemelerinin sürdürüleceği demek oluyor.

Halen Windows XP kullanan bu gibi kuruluşların, Mozilla’nın bu desteği sürdüreceği Eylül 2017’ye kadar yeni bir işletim sistemine geçmeyi planlamaları gerekiyor. Gelecek yılın eylül ayında Mozilla bu iki emektar işletim sistemi için desteğini tümüyle sonlandırmayı planlıyor. Firefox, resmi destek bitiminden sonra Windows XP ve Vista üzerinde çalışmaya devam edecek ancak tarayıcı, sürekli yenisi çıkan güvenlik açıkları düzeltilmeyeceği için saldırılara karşı giderek daha savunmasız hale gelecektir.