Mozambik’te kimin kullandığı tespit edilemeyen bir drone, yolcu uçağıyla çarpıştı ve uçağın burun kısmına önemli ölçüde hasar verdi. Linhas Aereas de Mocambique (LAM) havayollarına ait lan Boeing 737-700 tipi uçak Maputo’dan kalkmış ve Tete’ye ulaşmak üzereydi. Habere göre iniş sırasında yolcular uçağın ön tarafından büyük bir gürültü duydu. İlk olarak uçağın bir kuş sürüsüne çarptığı düşünüldü.

Ancak iniş sonrası yapılan incelemelerde uçağa çarpan cismin bir drone olduğu ortaya çıktı. Drone’u kimin kullandığı ya da hangi tür bir araç olduğu henüz belirlenemedi. Çarpışma sonrası sevindirici haber ise, hiçkimsenin kazadan zarar görmemiş olmasıydı.

Aviation Herald haberine göre 737 tipi uçak kaza sonrası onarıma girerken, Aeromexio tarafından bir ikame uçak dönüş yolculuğu için LAM’e tahsis edildi. British Airways’in Londra’ya uçan A320 tipi yolcu uçağında yaşanan drone kazasının ardından ikinci kez yaşanan bu kaza, tüketici elektroniğinin yeni gözdesi olan bu araçların kullanıcılarının uzaktan kumandayı eline almadan önce iyi bir eğitimden ve sağduyu testinden geçmesi gerektiğini gösteriyor.