Akıllı cihazlara eklenebilen mobil POS çözümleriyle ses getiren Amerika menşeli girişim Square; Kanada, Japonya ve Avustralya’da faaliyet göstermesinin ardından beşinci global pazar olarak Birleşik Krallık’ı seçti.

KOBİ’lere ucuz ve pratik POS cihazı çözümleri sunan girişim, akıllı cihazlara eklenen küçük aparatlarla yazar kasa işlemlerini dijital olarak yapmayı sağlıyor. Telefona ya da tablete monte edilen kredi kartı okuyucusu Square, akıllı cihazları ödeme kaydedici cihazlara dönüştürüyor. Sadece ödeme almakla kalmayan Square sistemi, aynı zamanda gerçek zamanlı satış istatistikleri sunuyor, dijital olarak satış fişi ve fatura da kesebiliyor. Müşterilerine yaptıkları satışlar üzerinden belli bir komisyon karşılığında hizmet veren sistem, minimum satış kotası gibi şartlar da koşmuyor.

Amerika’da başlayan ve ilgi arttıkça farklı kıtalarda da boy gösteren Square girişimi, şimdi de İngiltere semalarında kullanılacak.

5 milyondan fazla KOBİ’de POS cihazı yok

İngiltere’nin gerek kredi kartı kullanımı, gerekse dijital ödeme konusunda büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Square CEO’su Jack Dorsey, insanların üzerlerinde 25 sterlinden fazla para taşımadıklarını ve yapılan alışverişlerin yüzde 70’inin kredi kartları vasıtasıyla gerçekleştiğini söyledi.

Buna rağmen İngiltere’deki 5,4 milyon KOBİ’nin hala kredi kartı ile ödeme kabul etmediğini belirten Dorsey, bu pazarın POS ihtiyacını Square’in karşılaşayacağını ifade etti.