Ticarette işletmelerin kazancını artırmak amacıyla geçtiğimiz yıl piyasaya sunulan PayPad, düzenlediği basın toplantısı ile yapay zeka uygulamalı PayPad GO ürününü duyurdu.

Girişimin kurucusu Veysel Berk, Fortune dergisi tarafından son üç yıldır üst üste, Türk iş dünyasının en başarılı 40 yaş altı genç fikir önderi, girişimcisi ve yöneticisi seçilmesiyle adından söz ettirmişti.

“Türkiye’nin ilk mali onaylı, bulut tabanlı, yeni nesil, mobil satış ve ödeme sistemi” diye lanse edilen PayPadGO’yu tanıtan Veysel Berk, “İki yıl önce PayPad ortaya çıktığında, piyasada bir boşluk görmüştük. Kendi zincir mağazalarımızdan Çaycı Gıda’da kullanabileceğimiz yeni nesil bulut tabanlı bir kasa sistemi kullanmak istedik, ama bulamadık. Piyasa hantal ürünler ve sistemlerle dönüyordu. Bu farkındalık bize PayPad ekibi olarak, geleceği yaratan, yaratmak istediği gelecek için sürekli öğrenmeye adanmış yeteneklerden oluşan bir şirket olmak için yola çıkmamız gerektiğini gösterdi” dedi.

Berk, “Global olarak 28 trilyon dolar olan toplam perakende satışlarının sadece yüzde 9’u elektronik ticaretten geliyor. Bu bize, perakende sektöründe inanılmaz bir ticari potansiyelin olduğunu gösteriyor. Online teknolojilerdeki gelişmeler öylesine hızlı ve güçlü ki, bu gelişmeler sayesinde müşteriyi daha iyi anlamaya başladık; satış teknikleri geliştirdik, yaşam alışkanlıklarımızı dönüştürdük. Böylece ticareti de rahatlattık. Ancak henüz online ticaretteki gelişmeler off-line dünyaya taşınmadı” dedi.