Yeditepe Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı, e-ticareti canlandıracak nitelikteki start-up projeleri, Türkiye’nin önde gelen e-ticaret uzmanı işadamlarından oluşan jüri önüne çıktı.

Yeditepe Üniversitesi MIS Yüksek Lisans Programı, E-Ticaret Uzmanlık Alanı “Girişimcilik” dersi öğrencileri, 14 haftalık yoğun bir eğitim sürecinin sonunda hazırladıkları projeleri, üniversitenin Ataşehir’deki 26 Ağustos Yerleşimi’nde, 26 Mayıs 2017’de gerçekleştirilen “E-Ticaret Projeme Sponsor Arıyorum” isimli yarışmada sundu. Yarışma sonunda, Yağız Poyraz “temelanaliz.net” isimli projesiyle birinci, Hakan Uzunkaya “TestMyApp” isimli projesiyle ikinci ve Gizem Hepşen “Araç Yıkama Vale Hizmeti” isimli projesiyle üçüncü oldu.

“Öncü Bir Fakülte”

Yarışma Ticari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Alıcı, E-Ticaret ve Teknoloji Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Altan Kar ve yarışmanın mentörü Serdar Çınar’ın konuşmalarıyla başladı. Prof. Dr. Aslı Alıcı konuşmasında, Ticari Bilimler Fakültesi’nin öncü bir fakülte olduğunu belirterek “2004 yılında ‘uygulamalı işletme’ kavramını Türkiye’ye getirdik. Bugün de bunu taçlandıran Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi programıyla bir adım daha ileriye gidiyoruz” dedi. Doç. Dr. Altan Kar da, e-ticaret sektörünün çok hızlı büyüyen bir sektör olduğunu ifade ederek “Türkiye’nin ekonomik hacmine çok önemli katkılarda bulunan ve gelecekte de Türkiye’yi Avrupa ülkeleri arasında çok önemli bir yere taşıyacak olan bir sektör. Bölümümüz e-ticaret alanında önemli bir istihdam açığını karşılamak için kuruldu. Bu organizasyon ise bir tür sosyal sorumluluk projesi olarak algılanmalı. Öğrencilerimiz, 14 haftadır yoğun bir tempoda hazırlandılar. Onlara başarılar diliyorum” diye konuştu.

14 Proje Değerlendirildi

Açılış konuşmalarının ardından jüri üyeleri, Brightwell Holdings Yönetim Kurulu Başkanı ve Fütürist-Girişimci Alphan Manas, Migros E-Ticaret Direktörü Rıza Gürler, PayU Pazarlama Müdürü Gaye Or, Google Endüstri Müdürü (Perakende) İhsan Solak, Webrazzi Kurucu CEO’su Arda Kutsal, Iprospect Pazarlama Performans Müdürü Mesut Şefizade, Kollektif House Girişim Lideri ve Hackquarters Kurucusu Kaan Akın ve Galata Business Angels Yönetici Direktörü Ata Uzunhasan, 14 öğrencinin sunduğu projeyi değerlendirdi.

Yarışma sonunda Yağız Poyraz “temelanaliz.net” isimli projesiyle birinci, Hakan Uzunkaya “TestMyApp” isimli projesiyle ikinci ve Gizem Hepşen “Araç Yıkama Vale Hizmeti” isimli projesiyle üçüncü oldu.

Ödüller:

Yarışma birincisinin kuracağı şirketin tüm kurulum bedelleri Lorem Ipsuma tarafından karşılanacak. SilikonVadisi.co da ikinci olan yarışmacıya, 1000 TL’lik destek verecek. Yarışma sponsorlarından PayU, dereceye giren tüm girişimlere, PayU’nun girişimcilere özel paketi “StartupU”dan yararlanma fırsatı sunacak. Kazananlar ayrıca, PayU’nun deneyimli ekibinin sunduğu pazarlama, e-ticaret ve ürün yönetimi konularında da mentörlük desteği alacak. Kolektif House ise ilk üçe giren yarışmacıya, Levent’ teki merkezinde, 1 ay süre boyunca “gezgin üyelik” verecek.