27 Temmuz 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

ID Finance kendi kendine öğrenen chatbot’unu tanıttı

Gelişmekte olan pazarlarda yer alan şirketler için dijital finans çözümleri ve kredi skorlaması hizmeti sunan ID Finance, MoneyMan isimli kendi kendine öğrenen chatbot‘unu tanıttı. İspanya, Gürcistan, Rusya, Polonya, Kazakistan ve yakın zamanda da Brezilya‘daki müşterilerine hizmet vermeye başlayan online finans platformu ID Finance, müşterilerine sunduğu yeni teknolojik altyapı ile hizmet kalitesini ve hızını artırıyor.

ID Finance tarafından yapılan açıklamaya göre, temmuz ayının başında piyasaya sunulduğundan bu yana müşteri taleplerinin üçte birinden fazlası otomatik olarak işlenmeye başlandı.

Chatbot, kredi başvuru aşamasındaki yeni müşterilerle ve kişisel hesaplarında oturum açan kayıtlı kullanıcılarla etkileşim kuruyor. Kredinin uygunluğunu belirlemek için gerekli bilgileri bulmaya yardımcı oluyor. Bireyin gereksinimlerine ve finansal yapısına göre uyarlanmış ilgili ürün önerilerini sunuyor.

Stripe, dijital vergi uygulaması Payable’ı satın aldı

Stripe, bünyesinde yer alan Stripe Connect‘teki platformların ve işletmelerin dünya çapındaki vergi raporlama yükümlülüklerini yerine getirmesini kolaylaştırmak için Payable‘ı satın aldı.

Müşterilerine daha iyi hizmet sunmak için Stripe tarafından sunulan Stripe Connect platformu içinde uluslararası ölçüde ödeme alma ve üçüncü şahıslara hızlı para transferi gibi çözümler sunuluyor.

Firmaların ödeme alma ve gönderme gibi konularda performansını artıran Stripe, şimdi de işletmelerin en sıkıcı konularının başında gelen vergi ödemelerinde çözüm sunacak. Payable’ın sunduğu pratik çözümleri kullanıcılarıyla buluşturacak olan Stripe, farklı ülkelerle ve regülasyonlarla uyumlu bir vergilendirme uygulaması sunacak.

Ingenico’nun yarı yıllık mali değerleri hedefleri doğrultusunda çıktı

Ingenico Group, 30 Haziran 2017 tarihi itibarıyla altı aylık dönem sonu gözden geçirilmiş mali sonuçlarını açıkladı.

1,222 milyon avroluk kâr elde ettiği açıklanan firmanın,

  • Karşılaştırılabilir bazda yüzde 5 artış,
  • Rapor edilen bazda ise yüzde 8 artış yakaladığı belirtildi.

İkinci çeyrekte Kuzey Amerika’da olumlu organik büyüme yakalayan firma, Brezilya hariç, ilk yarıda yüzde 6’lık organik büyüme elde etti.

Elektronik ödemelerde de olumlu momentum yakalayan Ingenico, faiz amortisman ve vergi öncesi kârını (FAVÖK) 244 milyon avro olarak açıkladı.

Ingenico, 2017 için hedefini yüzde 7 organik büyüme olarak koydu.

Crimson Transaction Technologies, EVO ile ortaklık kuruyor

Büyük ya da küçük işletmeler, belediyeler ve otoparkların tahsilat noktalarında POS yazılımı sağlayan Crimson Transaction Technologies, Kuzey Amerika ve Avrupa’da kart ödeme alıcısı ve servis sağlayıcısı olarak hizmet veren EVO Payments International ile ortaklık kurduğunu açıkladı. Bu ortaklığın işletmeler için güvenli ve hızlı ödeme işlemleri sunmak için iyi bir fırsat olduğu açıklandı.

Ortaklık, perakendecilere EMV’ye sorunsuzca geçmek, kart hamili verilerini korumak ve basitleştirmek için esnek ve güvenli yöntem sunacak. Bu iş birliği çerçevesinde EVO‘nun ödeme işlemleri ve çeşitli EMV özellikli ödeme terminalleri ile Crimson’ın Scoria POS sistemi birleşecek.

Sage, finansal yönetim şirketi Intacct’i 850 milyon dolara satın aldı

Sage, Kuzey Amerikalı müşterilerine bulut üzerinden finansal yönetim çözümleri sunan Intacct’ı 850 milyon dolarlık bir anlaşma karşılığında satın aldığını açıkladı.

Merkezi Kaliforniya, San Jose’de olan ve Kuzey Amerika’ya hizmet veren Intacct, kurumsal pazarlarda binlerce işletmeye hem doğrudan hem de bir ortak ağ vasıtasıyla hizmet veriyor.