28 Temmuz 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Alipay, VivaPayments aracılığıyla Yunanistan’da kullanıma açıldı

Tüketicilere, geliştiricilere ve her boyuttaki işletmelere ödeme hizmetleri sunan bulut tabanlı dijital ödemeler firması VivaPayments, Çin menşeli mobil ve çevrimiçi ödeme platformu Alipay ile stratejik bir ortaklık kurdu. Bu iş birliği sayesinde kullanıcılar, Yunanistan’da da Alipay hesapları üzerinden ödeme yapabilecekler.

VivaPayments‘in çevrimiçi ödeme platformu VivaWallet ile çalışan sistem, Yunanistan’daki birçok turistik bölgede Alipay ile ödemeyi mümkün hale getiriyor.

Mykonos, Santorini veya Atina‘nın merkez bölgesi gibi kalabalık turistik bölgeler de dahil olmak üzere Yunanistan’daki birçok işletme sahibi tarafından VivaWallet’in altyapısı kullanılmaya başlandı bile.

Güney Kıbrıs Bankası, IBM’in dijital dönüşüm hızlandırma teknolojisinden faydalanıyor

IBM bir basın bildirisi yayımlayarak, Güney Kıbrıs‘ın önde gelen bankacılık ve finansal hizmetler gruplarından olan Güney Kıbrıs Bankası (Bank of Cyprus) ile dijital dönüşüm uygulamalarını hızlandırmak için ortaklığa gittiklerini açıkladı.

Güney Kıbrıs Bankası, halihazırda Kıbrıs’taki müşterilerine ve iş yerlerine geniş kapsamlı finansal ürün ve hizmetler sunan bir isim. Tüm iş alanlarında da söz sahibi konumda olan Güney Kıbrıs Bankası, rakipleri ile verimli bir şekilde rekabet edebilmek ve müşterilerinin ihtiyaçlarına daha iyi hizmet edebilmek için iş modelini dönüştürmek istiyor. Bu dijital dönüşüm hamlesi için de IBM ile stratejik ortaklığa giden banka, sistemini modern hale getirmeyi ana gündemine aldığını farklı platformlarda belirtti.

CleverAdviser 1 milyar sterlin seviyesini aştı

Bulut üzerinde çalışan yapay zeka tabanlı finansal tavsiye aracı CleverAdviser, kurulduğu günden bu yana toplam 1 milyar sterlinlik varlık yönetimi işlemi gerçekleştirdi. Colum Wilde tarafından 2000 yılında faaliyete geçen startup, Cheshire şehrinde bulunuyor.

Basit bir ifadeyle, online finansal tavsiye sunan bir firma olarak tarif edilebilecek startup, müşterilerine daha iyi yatırım fırsatları bulan ve kişilerin birikimlerini daha etkili biçimde kullanmalarını sağlayan online platform sunuyor.

Fonları elemek, sınıflandırmak ve müşterilerini gereksiz kayıplardan korumak için tavsiyelerde bulunan uygulama içinde, yatırımlar için en iyi zamanı gösteren bir de araç bulunuyor.

ai Corporation, elektronik para kurumu onayı aldı

ai Corporation (ai) tarafından geliştirilen makine öğrenme tabanlı risk yönetim araçları bir süredir ödeme ve risk yönetimi uzmanları tarafından inceleme altında tutuluyordu. Onay süreci için beklemeye alınan ai Corporation’ın ürettiği ödeme çözümleri paketine, İngiltere Finansal Yönetim Kurumu (FCA) tarafından e-para lisansı verildi.

ai Corporation, FCA‘dan e-para lisansına dair resmi onay almasıyla birlikte FCA uyumlu mali hizmetler sağlayabilir duruma geldi. Yeni lisans sayesinde ai, yetkili bir ödeme kuruluşu olarak tanınır oldu. Değişiklik temmuz ayı itibarıyla yürürlüğe girdi.

Worldpay US çok kanallı ödeme platformunu güncelledi

Worldpay US, çok kanallı (omni-channel) platformu olan Worldpay Total’i güncellediğini açıkladı. Yeni bir dizi özelliğe kavuşan platform, mevcut müşterilerin ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak ve Windows tabanlı işletmeler de dahil olmak üzere ek pazarlara erişim sağlamak için tasarlandı.

Ekim 2016‘da faaliyete geçen Worldpay Total, satış kanallarındaki ödemeleri tek bir entegrasyon noktası üzerinden bağlıyor. İşlemleri basitleştirerek kolay kullanım sağlayan Worldpay Total, entegrasyon yazılımcılarının ve POS üreticilerinin altyapılarını da birleştirerek kolay ödeme sistemleri sunuyor.