Büyük veri ve analitik şirketi Hello Soda, internetin karanlık yüzü olarak bilinen Deep Web dolandırıcılıklarına karşı “Fraud Web” isimli yeni çözümünü duyurdu.
Dünyaca ünlü birçok işletmeye büyük veri analizi hizmeti sunan Hello Soda, “Fraud Web” isimli yeni uygulaması ile firmaların kurumsal bilgilerinin ve müşteri verilerinin tehlike altında olup olmadığını kontrol ediyor. Son yıllarda sıklıkla karşılaşılan kimlik hırsızlığı gibi sorunların da üstesinden gelmeyi sağlayacak uygulamasıyla Hello Soda, sahte kullanıcı hesaplarının oluşmasına karşı da önlem alıyor.
Bilgilerin Deep Web’e sızmasına karşı koruma sağlıyor
Küresel çaptaki işletmelere büyük veri analizi yapan ve müşterilerle etkileşimi artıracak çözümler üretilmesine imkan tanıyan Hello Soda, şimdi de internetin karanlık yüzü olarak anılan Deep Web (Dark Web) konusuna el atıyor. Gerek işletme, gerekse tüketici verilerinin herhangi bir şekilde satışa sunulma ya da kimlik hırsızlıklarının yaşanması gibi durumlardan koruyacak yeniliklerini açıklayan Hello Soda, kişiye özel risk planları oluşturuyor.
Kullanıcı profiline uygun biçimde yüksek, orta ve düşük olmak üzere üç farklı güvenlik analizi oluşturan firma, kullanıcıların haberleri olmadan kişisel verilerinin çeşitli yollarla ele geçirilip geçirilmediğini tespit ediyor.
Özellikle büyük işletmeler için hayati değere sahip olan sahte hesap ya da müşteri bilgilerinin paylaşılması gibi konularda yardımcı olan Hello Soda, yeni geliştirdiği Fraud Web teknolojisi sayesinde Deep Web dünyasına da el atarak firmalara daha geniş bir koruma sağlıyor. Olası tehditlere karşı önlem sunan firma, sahte hesapların bloke edilmesi gibi konularda da yardım ediyor.
Kişisel bilgilerin Deep Web’e sızması, siyasi suçlara dahil olmaya neden olabilir
Hello Soda’nın CEO’su James Blake yaptığı açıklamada, çalınan tek bir verinin işletmelere olan ortalama maliyetinin 150 dolar civarında olduğunu belirtti. Büyük işletmeler için veri hırsızlığının son derece tehlikeli olduğunu söyleyen Blake, müşteri listelerinin ele geçirilmesinin işin sadece bir ayağı olduğunun altını çizdi. Kişilerin iletişim bilgilerinin ve hatta kart bilgilerinin bile Deep Web içerisinde dolaşabildiğini vurgulayan Hello Soda CEO’su, önlem alınmaması halinde birçok kişisel ve kurumsal bilginin Deep Web içerisinde dolaşıma girdiğini de sözlerine ekledi.
Kimlik hırsızlığının sadece maddi sorunlar çıkarmadığını dile getiren Blake, kişilerin haberinin olmadan siyasi suçlara bulaşmalarının bile imkan dahilinde olduğunu belirtti.
Hello Soda geçtiğimiz sene ABD’de ofis açmıştı
Birleşik Krallık menşeli büyük veri analiz firması Hello Soda, geçtiğimiz sene okyanusun diğer tarafına geçerek Amerika Birleşik Devletleri’nde de yeni bir ofis açma kararı almıştı. Austin, Teksas’ta kurulan ofisin, ABD’deki müşterilerine daha iyi hizmet vermenin yanı sıra, ilerleyen dönemlerde yapacakları yeni atılımların da öncüsü olduğu söylenmişti.
Eski bir CallCredit yöneticisi olan Ben Allott tarafından 2013 yılında bir startup olarak hayata geçen Hello Soda, büyük verilerin işlenmesi, saklanması ve yorumlanması konularında müşterilerine yardımcı oluyor. Bilim adamları, mühendisler, davranış bilimciler, dil araştırmacıları ve yapılandırılmamış veri analizcileri tarafından tercih edilen Hello Soda, büyük ve karmaşık verileri özel bir algoritmayla yorumlayıp, mantıklı sonuçlar ortaya çıkarıyor. Merkez binası Manchester’da bulunan Hello Soda’nın, Bangkok’ta da bir şubesi bulunuyor.
Yetersiz Siber Güvenlik, Sanayiye Yılda 497 Bin Dolar Ödetiyor