11 Eylül 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Capital One, D serisi yatırım turunda Snowflake’e destek verdi

Bulut üzerinde veri depolama çözümü sunan Snowflake Computing, Capital One’ın girişim yatırım kolu olan Capital One Growth Ventures tarafından 105 milyon dolar tutarında D serisi yatırım almayı başardı.

ICONIQ Capital önderliğinde başlatılan D serisi yatırım turuna Madrona Venture Group eşliğinde nisan ayında başlanmıştı. 2012 yılında kurulan Snowflake’e o günden bu yana Altimeter Capital, Redpoint Ventures, Sutter Hill Ventures ve Wing Ventures yatırımlarda bulundu. Snowflake toplamda 210 milyon dolar yatırım elde etti.

Veri odaklı bir girişim olan Capital One, Snowflake’in sunduğu bulut tabanlı yerleşik veri ambarı olarak nitelendirilen Virtual Private Snowflake (VPS) çözümünden faydalanacak. Capital One, aynı zamanda Snowflake’in ilk VPS müşterisi olarak da kayıtlara geçmişti. Capital One Browth Ventures tarafından 5 milyon dolarlık yatırım yapılmasıyla birlikte de iki firma arasındaki ilişkiler ilerlemiş oldu.

KB Kookmin, yeni mesajlaşma uygulamasını korumak için Trustonic’i seçti

Kore’nin en büyük bankalarından biri olan KB Kookmin Bank, kullanıcılar arası (P2P – Peer to Peer) ödeme ve mesajlaşma uygulaması Liiv TalkTalk’un güvenliğini sağlamak için Trustonic ve ATsolutions ile birlikte çalışacağını açıkladı.

Trustonic Application Protection (TAP) çözümünü tercih eden banka, son kullanıcılarının verilerini şifreleme ve Android ile iOS işletim sistemleriyle çalışan cihazlar arasındaki güvenliğini sağlama konusunda bu teknolojiden faydalanacak.

KB Kookmin Bankası Temmuz 2017’de 30 milyon müşterisine Liiv TalkTalk uygulamasını başlattı ve hem tüketiciler hem de işletmeler için şifrelenmiş mesaj altyapısı sundu. P2P ödeme, emeklilik, kredi kartı ve tasarruf hesabı sorguları gibi interaktif mesajlaşma yoluyla finansal hizmetler sunan Kore’deki ilk uygulama olarak da kayıtlara geçti. KB Kookmin, mevcut güvenlik altyapısını geliştirmek, uygulamasını güvence altına alarak kişisel ve finansal verileri korumak için TAP çözümünü seçmiş oldu.

ICE ve Go West, Chicago ile Tokyo arasındaki iletişim gecikmesini azaltıyor

Veri listeleme ve borsa hizmet sağlayıcısı ICE ile küresel ticaret pazarı çözümleri sunan Go West, Chicago ve Tokyo arasındaki kablosuz bağlantı sürecindeki gecikmeyi en aza indirecek iş birliklerini duyurdular.

2017 yılının dördüncü çeyreğinde faaliyete geçecek olan Go West, ICE’nin Güvenli Finansal İşlem Altyapısı (Secure Financial Transaction Infrastructure – SFTI) ile sunulacak olan kablosuz ağları kullanacak. Böylece New York, Chicago, Toronto ve Tokyo arasında ultra-düşük gecikmeli ağ bağlantı çözümleri da hayata geçecek.

İtalyan mobil ödeme startup’ı Satispay, 18,3 milyon avro yatırım aldı

İtalya’daki geleneksel ödeme sistemine bağımsız bir alternatif olan Satispay, mobil ödeme ekosistemine yeni çözümler sunuyor.

12 milyon avroluk ​​hedefle çıktığı yatırım turundan alnı ak biçimde dönen Satispay, 18,3 milyon avro fon almayı başardı. Satispay bugüne kadar toplamda 26,8 milyon avro tutarında büyüme gerçekleştirdi ve şirketin nakit para yatırımı şu anda yaklaşık 66 milyon avro seviyesine ulaştı.

Satispay’e yatırım yapan isimler arasında, Jonathan Weiner ve Ray Iglesias (eski Google Wallet yöneticileri ve Money 20/20’nin kurucuları), Nicola Carbonari (Autoscout Kurucusu), Giuseppe Donagemma (Samsung Electronics ve Nokia eski Başkan Yardımcısı) yer alıyor.