2 Eylül 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

WEX elektronik para lisansı aldı

Kurumsal ödeme çözümleri sağlayıcısı WEX Avrupa ofisinin, Finansal Yönetim Kurumu (FCA) tarafından Elektronik Para Enstitüsü (EMI) lisansı aldığını açıkladı. Yaptığı açıklamada WEX ayrıca, Mastercard’ın da asil üyeleri arasına girdiğini belirtti.

EMI lisansı sayesinde WEX, Avrupa ekonomisine yön veren 31 ülkede geçerli olacak. PhocusWright’ın son rakamlarına göre, 273 milyar avro değerinde bir seyahat pazarına sahip olan Avrupa Ekonomi Bölgesinde ayrıca kredi çözümleri de sunacak. Bu yeni lisansın ardından sanal ödeme pazarını genişletmeyi planlayan WEX, küresel stratejilerini de ileri seviyeye taşıma peşinde.

WEX Ticari Direktörü Ian Johnson, “Kendi e-para lisansımıza sahip olmak ve Mastercard’ın asil üyesi haline gelmek Avrupa stratejimizin kilit unsurları arasındaydı. Hemen hemen tüm işletmeler, ödemelerini yönetmenin etkili yollarını arıyor. Avrupa genelinde ürün yelpazemizi ve kredi hizmetlerimizi genişletmekten dolayı memnunuz,” şeklinde konuştu.

Robo-advisor platformu Bambu üç yeni yatırım aldı

İşletmeler arası robo-advisor hizmeti sağlayıcısı Bambu, üç yeni yatırımcının dahil olduğu yatırım turunu tamamladığını açıkladı.

Varlık yönetiminde önde gelen isimlerden olan Franklin Templeton Investments, yatırım turunda Bambu’ya destek çıkan ilk isim oldu. Singapur’un önde gelen girişim destekçilerinden ve Draper Girişim Ağının bir üyesi olan Wavemaker Partners da Bambu için girişim sermayesi finansmanı sağladı. Fintech yatırımcısı Robby Hilkowitz de Bamyu’ya destek olan isimlerdendi.

Bambu Kurucusu ve CEO’su Ned Phillips, “B2B iş modelimizin ileri seviyeye getirilmesi için hem stratejik ortaklık yapan hem de yatırımda bulunan isimlere müteşekkiriz. Bambu hızla değişen dijital servet yönetimi dünyasında büyüme aşamasında olan bir şirket. Önde gelen endüstri oyuncularından destek almak, bu alanda pazar lideri olma hedefimize büyük bir ivme kazandırıyor,” açıklamasında bulundu.

Payworks, First Data ile iş birliğine girerek temassız ödeme altyapısını yeniliyor

POS ödeme altyapısı sağlayıcısı olan Payworks, First Data Merchant Solutions UK ile yeni temassız ödeme sertifikalarını duyurdu.

Payworks, First Data Merchant Solutions ile yaptıkları yeni akreditasyon sistemi sayesinde İngiltere’de yaklaşık yüz bin satıcıya yeni nesil ödeme ağ geçidi teknolojisini getireceğini duyurdu. EMV Chip + PIN ve temassız işlemler için yeni nesil sertifika uygulamasını tamamladığını açıklayan firma, ödeme teknolojilerini bir üst seviyeye çıkardığını belirtti.

Baxter Credit Union, Temenos Lifecycle Management Suite uygulamasını Microsoft Azure üzerine taşıdı

Bankacılık ve finans yazılım uzmanı Temenos, Microsoft Azure üzerinde çalışmak üzere Baxter Credit Union’ın (BCU) Lifecycle Management Suite isimli yönetim paketini uygulamaya geçirdiğini duyurdu.

Toplama, Hizmet ve Kredi Başvuru modüllerini içeren hizmet hakkında konuşan Baxter Credit Union CIO’su Jeff Johnson, “Tüm teknolojimizi buluta taşımak için stratejik bir girişimimiz var. BCU Lifecycle Management Suite paketi günlük faaliyetlerimizin bir parçası olarak kullanıldığından, Microsoft Azure’de de teknolojimizin barındırılmasını düşünüyorduk. Zaten Azure ile entegre olmuş durumdayız. Dolayısıyla bu doğal bir gelişmeydi,” şeklinde konuştu.