9 Eylül 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Bank of America ve FitPay giyilebilir temassız ödemeler için güç birliği yaptı

NXT-ID’nin yan kuruluşu olan FitPay ve Bank of America, temassız ödeme özelliklerini bir dizi yeni cihaza genişletme anlaşması imzaladı. Buna göre, Bank of America müşterileri de FitPay destekli cihazlardan ödeme seçeneğine sahip olacak.

Bu iş birliği ile Bank of America müşterileri kredi kartı veya ön ödemeli kartlarını, NFC özellikli satış noktalarındaki FitPay ödeme platformuyla entegre edebilecekler. Doğrudan temassız ödeme yapma imkanı sunan sistem, 9 binden fazla Bank of America ATM’sinde geçerli olacak.

B2BPay, BBVA’nın düzenlediği Open Talent Global Fintech yarışmasını kazandı

BBVA, B2BPay’i Open Talent Global Fintech yarışmasının galibi olarak seçti. Yüzlerce startup’ın başvuru yaptığı yarışmada, sunduğu çözümleriyle KOBİ’lerin uluslararası düzeyde büyümesine ve kolaylıkla ticaret yapmasına olanak tanıdığı için B2BPay’i şampiyon olarak belirledi.

Finlandiya’da bulunan B2BPay, ürünlerini “Avrupa’ya ihracat yapan şirketler için sanal banka hesapları” olarak tanımlıyor. Sundukları sanal banka hesaplarıyla Avrupa’ya ihracat yapan KOBİ’lerin işini hayli kolaylaştırdıklarını belirtiyorlar.

Sundukları sistemde, başvuru yapan KOBİ’nin gerekli bilgileri incelendikten sonra müşteriye sanal bir banka hesabı açması için IBAN numarası veriliyor. Bu banka hesabı sayesinde AB ülkelerine para gönderimi ve alımı yapabiliyorlar.

ANZ, mobil ödemeler için Voice ID teknolojisini kullanıma açtı

Müşterilerinin yüksek meblağlı işlemleri de rahat ve güvenli bir şekilde tamamlamalarına olanak sağlamak isteyen ANZ, mobil bankacılıkta Voice ID teknolojisini kullanıma açan ilk Avustralya bankası oldu.

ANZ müşterileri, Voice ID teknolojisi ile internet bankacılığına girmek zorunda kalmadan mobil cihazları üzerinden 1.000 doların üzerinde ödemeleri yapabiliyorlar. Mobil cihazlarında 10.000 dolardan fazla BPAY ödemeleri yapmak için ise bankaya gerekli talimatı verip ek bir güvenlik önlemi de kullanarak Voice ID üzerinden bu işlemi gerçekleştirebiliyorlar.

Müşteri Deneyimi ve Dijital Kanallar Yönetim Direktörü Peter Dalton, yeni teknolojileri hakkında şunları söyledi:

“Müşterilerimizin akıllı telefonlarında yüksek değerli işlemleri tamamlamalarını kolaylaştıracak önemli bir güvenlik güncelleştirmesi yaptık. Günümüz müşterileri daha fazla dijital çözüm görmek, mobil cihazları üzerinden kolay bankacılık uygulamalarına ulaşmak istiyor. Eklediğimiz biyometrik ses güvenliği de bunu yerine getiriyor.”

MoneyGram, mobil ödemelerini ABD geneline yayıyor

MoneyGram, ödüllü MoneyGram MobilePass hizmetini binlerce yeni ABD temsilciliğine ulaştırdığını açıkladı. MoneyGram MobilePass; kiosklar, moneygram.com ve hesaba gönderim gibi şirketin diğer dijital çözümlerine ek olarak, müşterilere para göndermeyi kolaylaştırmak için alternatif seçenekler sunuyor.

Sistem, 2016 yılında 3 binden fazla ABD temsilciliğinde pilot program olarak başlatılmıştı. Müşterilerin mobil cihazlarında veya çevrimiçi olarak transfer işlemi başlatmasına izin veren çözüm, ABD’deki MoneyGram’ın acentelerinden herhangi birinde para gönderimine olanak tanıyor.

MoneyGram başkanı Pete Ohser, “MoneyGram MobilePass hizmetimizi ABD’deki MoneyGram ağımızın tamamına genişletmekten heyecan duyuyoruz. Müşterilerimize istedikleri miktarda parayı göndermek için kolaylık ve esneklik kazandırıyor,” açıklamasında bulundu.