10 Ekim 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

R3 ve Bolero, yeni Bill of Lading (Konşimento – eBL) hizmeti için ortaklıklarını duyurdular

Kurumsal yazılım firması R3, dünyanın önde gelen ticaret finansmanı dijitalleştirme çözümlerinden Bolero ile çoklu ticaret ağlarında sorunsuz bağlantı olanağı sağlayan yeni bir konşimento hizmeti geliştirmeye ortak olacak.

İki şirket, blockchain ile tedarik zinciri katılımcılarını birleştiren, dünya ticaretini basitleştiren ve daha da dijital hale getiren yeni, kolay bir yol sağlayacak ortak projeyle ilgili iş birliği için ön mutabakat imzaladılar.

Bolero, tedarikçilerin şirketlerle ve diğer tedarik zinciri katılımcılarıyla bağlantı kurmasını sağlayacak olan Corda’da bir sistem geliştirerek eBL Title Registry’nin erişim zincirini genişletecek. İlgili taraflar, kağıda dönmek zorunda kalmadan konşimentoyu onaylayıp doğrulayabilecekler.

BBVA, 15 milyon mobil müşteri sayısına ulaştı

BBVA, yayınladığı basın bülteni ile dijital stratejilerini başarılı bir şekilde yürüttüğünü, küresel anlamda 15 milyondan fazla mobil müşteriye sahip olduğunu açıkladı.

Müşterilerinin, sundukları hizmetlere erişmek için mobil platformu artık daha fazla tercih ettiklerini açıklayan BBVA, mobili tercih eden kullanıcı sayısında son 12 ayda yüzde 40 oranında yükselme yaşandığını da ifade etti. Mobil platformlarda bankayla olan etkileşimin daha fazla olduğunu belirten yetkililer, yeni hizmetlerin de yolda olduğunu söylediler.

İspanya’daki finansal ürün ve hizmetlerin yüzde 92’sinin mobil cihazlar üzerinde de mevcut olduğunu hatırlatan BBVA yetkilileri, 2016’nın mayıs ayında 23,8 milyon olan etkileşim sayısının 2017 yılında iki buçuk kattan fazla artarak 56 milyonu aştığını açıkladılar. Mobil olmayan cihazlardan web sitesine yapılan ziyaret de ayda 2,5 milyonu aşkın bir etkileşimle, eskiye nazaran biraz daha artmış oldu.

BBVA, şu anda 20 milyondan fazla dijital müşteriye sahip olduğunu ve her ay 1 milyon dijital satış gerçekleştirdiğini açıkladı. Uygulamalardan banka hizmetlerine erişen müşteriler tarafından en çok kullanılan hizmet şaşırtıcı olmayan bir şekilde hesap bilgileri kontrolü olup, ödemeler ve bakiye transferleri de öne çıktı.

Utkarsh Small Finance Bank, Digital Core Banking ile canlı yayın hayatına devam ediyor

Bankacılık ve sigorta sektörlerinde dijital teknoloji ürün sağlayıcısı olan Intellect Design Arena, Utkarsh Small Finance Bank için Hindistan’da uçtan uca Digital Core Banking çözümünün başarılı bir şekilde devreye alındığını açıkladı.

Utkarsh, Hindistan’ın önde gelen mikro finans kuruluşu olarak tanınıyor. Geçen yıl banka kurma lisansını almayı başarmış olan isim, sahip olduğu uzmanlıktan faydalanmak ve toplumun ayrıcalıklı kesimlerine mali ve mali olmayan destek sağlamak ve üyelerine serbest meslek becerileri kazandırmak için müşteri odaklı bir banka oluşturmak için yola çıkmıştı.

Citi, Hong Kong’un gelecek fintech’lerini yetiştiriyor

Hong Kong’tan 60 üniversite öğrencisi grubu, eylül ayında San Francisco’daki Citi Ventures’ı ziyaret etti. Cyberport Üniversitesi Ortaklığı Programı (CUPP) kapsamında Stanford Üniversitesinin Silikon Vadisindeki fintech odaklı girişimcilik kampında buluştular.

Öğrenciler, teknoloji uygulamalarının ve kullanımın bankacılık dünyasında nasıl işlediği konusunda tecrübeli teknoloji bankacılarından birinci ağızdan bilgi aldılar. Citi’nin üzerinde çalıştığı bazı yenilikler hakkında da eğitim edindiler.