19 Ekim 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

IBM, Dream Payments ile iş birliğini duyurdu

IBM, Toronto merkezli fintech şirketi Dream Payments ile ekip kurarak IBM Cloud aracılığıyla ABD’deki finansal kuruluşlara ve işletmelere yeni nesil gelir üreten mobil ödeme teklifleri sunacağını açıkladı.

Tarihsel olarak geçmişi olan dev işletmelerin ve kurumsal finans yapılarının, regülasyonlara uygun biçimde hareket etmelerinin zor ve yavaş olduğunu belirten yetkililer, rekabet ortamında ayakta kalabilmeleri için küçük işletmelere sunulan mobil ve dijital ödeme çözümlerine sahip olmaları gerektiğine vurgu yaptılar.

Dream sisteminin, bugünün mobil tüccarlarının taleplerini karşılayan hizmetler açısından bankalar ve perakendeciler için katma değerli uygulamaları birbirine bağlayarak güçlü ortaklık seçenekleri sunduğu ifade edildi.

IBM ve Dream Payments arasında gerçekleşen ortaklık ile, finansal kurumların ticari müşteri deneyimlerini geliştirmelerine yardımcı olan güvenli mobil ve dijital ödeme hizmetleri sunmaları sağlanacak.

IBM Cloud üzerinden sağlanan bu platform ile finansal kurumlar, hizmetleri kendi bünyelerinde kurmak için gerekli olan pahalı ve uzun BT projelerine yatırım yapmaktan kurtulacaklar.

M-vendr, dijital para birimi Wala’yı mPOS’larında kabul edecek

Finansal platform Wala, küçük perakendeciler ve gayri resmi tüccarlar için mobil satış noktası uygulamaları sağlayıcısı M-vendr ile ortaklık kurduğunu açıkladı. Anlaşma kapsamında firmaların sunduğu bankacılık hizmetleri, 15 ülkede ve 30 binden fazla işletmede kullanılabilecek biçimde birleştirilmesi sağlanacak.

Gelişmekte olan ülkelerdeki dijital para birlikleri için önemli bir adım olarak değerlendirilen bu hamle ile, dijital para birimlerinin daha basit ve erişilebilir bir yolla birleştirilmesi amaçlanıyor.

Wala, Ethereum blockchain altyapısına sahip finansal platform olarak biliniyor. Bankacılık alanındaki engellerini ortadan kaldırarak, 3,5 milyar dolara hacme sahip finanse edilmemiş gelişmekte olan piyasa tüketicilerinin finansal refaha erişmesine yardımcı olmak için faaliyet gösteriyor.

 

Feedzai, yatırım turunu 50 milyon dolarlık gelirle tamamladı

Risk yönetimi ve gerçek zamanlı fraud güvenliği konularında yapay zeka tabanlı (AI) çözüm üreten Feedzai, C serisi yatırım turundan 50 milyon dolar fon elde etmeyi başardı. Firmaya daha önce de yatırım yapmış olan Sapphire Ventures dışında ismi açıklanmayan bir yatırımcının daha olduğu ifade edildi.

Feedzai teknolojisini destekleyen önde gelen finansal kuruluşlar arasında Citi, Capital One, First Data gibi global markalar yer alıyor.

Feedzai CEO’su ve kurucu ortağı Nuno Sebastiao, “Vizyonumuz, tüm dünyadaki para hareketlerinin çoğunu yönlendiren önde gelen bankalara ve tüccarlara hizmet etmek” açıklamasında bulundu.

Lloyds, nakit yönetimi ve ödeme platformu için SAP ile anlaşma imzaladı

SAP SE, Lloyds Banking Group’un ödeme kabiliyetlerini artıracağını ve SAP HANA tarafından güçlendirilen bir nakit yönetimi ve ödeme platformuyla kurumsal ve kurumsal müşterilere hizmet sağlayacağını açıkladı.

Lloyds, ticari portföyüne yeni dijitalleşmiş işlevler ekleyerek, müşterilere artan performans verimliliği ve operasyonel verimlilik ile kesintisiz self-servis hizmet sunacak.

Avustralyalı eftpos, ANZ ile birlikte Apple Pay’i desteklemeye başlıyor

Avustralya’nın banka ödemeleri ağı eftpos ve ANZ Access kartı müşterileri bundan böyle alışverişlerinde Apple Pay kullanabilecekler. ANZ, yaklaşık 1,6 milyon ANZ eftpos Access kart sahibinin kullanımına sunduğu Apple Pay desteği konusunda ülkede bir ilk olma ünvanını elde etti.