25 Ekim 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

OnDeck, işletme kartları ile gerçek zamanlı kredi çözümü sunuyor

Küçük işletmelere online kredi veren OnDeck, Ingo Money ve Visa ile yapılan anlaşması çerçevesinde, Visa Direct’in sağladığı ön ödemeli kartlarıyla küçük işletmelerle gerçek zamanlı kredi sunmaya başladığını duyurdu. OnDeck, müşterinin mevcut küçük işletme ön ödemeli kartları aracılığıyla hesaplara gerçek zamanlı biçimde erişim olanağı sunan çevrimiçi kredi sektöründe ilk şirket olacak.

OnDeck sunduğu hizmet, nakit akışı ve hızlı ödeme deneyimleri için küçük işletme taleplerine yanıt olarak geliyor. Kısa bir süre önce yapılan bir ankette, küçük işletme sahiplerinin yüzde 70’inin bir ticari banka kartına sahip oldukları ve banka kartları bulunmayanların yüzde 87’sinin de gerçek zamanlı transferlerden yararlanmak için yeni bir banka kartı alacağını söylediği belirtilmişti.

OnDeck, mevcut küçük işletme banka kartları vasıtasıyla kredi gelirlerini gerçek zamanlı olarak kendi kredi müşterilerine güvenli bir şekilde vermek için Ingo Money’in teknoloji platformu vasıtasıyla Visa Direct’in kullanılmasını sağlıyor.

Finn.ai, 3 milyon dolar yatırım aldı

Finn.ai, düzenlediği yatırım turunda 3 milyon dolarlık kaynak sağladığını açıkladı. Kanada’nın gelişmekte olan büyüme teknolojileri şirketlerine odaklanan Vancouver merkezli bir ulusal risk sermayesi şirketi olan Yaletown Partners, Seattle’da kurulu bir girişim sermayesi şirketi olan Flying Fish Partners ve Absolute Software’in Yönetim Kurulu Başkanı olan John Livingston liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 3 milyon dolar fon elde edildi.

Düzenlenen yatırım turuna teknoloji ve bankacılık yöneticilerinden oluşan kıdemli bir melek sendikası da katıldı.

Finn.ai, şirketin hızla büyüyen müşteri ağının ihtiyaçlarını karşılamak ve ABD ve küresel pazarlardaki sürekli genişlemesini desteklemek için veri bilimcileri, mühendisleri ve bankacılık endüstrisi uzmanlarından oluşan ekibini büyütmek için elde ettiği geliri kullanacak.

Android Pay, Monzo ile uyumlu hale geldi

Monzo banka kartları bundan böyle Android Pay ile uyumlu oldu. Monzo hesabı olan herkes, artık telefonunu temassız terminale dokundurarak ve hiçbir bilgi girmek zorunda olmadan uygulama üzerinden hızlı biçimde ödeme yapabilecek. Yapılan resmi açıklamaya göre bu entegrasyon ile 30 sterlinden daha fazla ödeme yapmak da mümkün olabiliyor.

Westpac NZ, ACI Worldwide’ın gerçek zamanlı bankacılık platformuna geçti

ACI Worldwide, gerçek zamanlı elektronik ödeme ve bankacılık çözümleri sağlayıcısı olarak Westpac ile ortaklık kurdu. Ortaklık kapsamında güçlü ve kapsamlı evrensel ödemeler (Universal Payment – UP) portföyü tarafından desteklenen çok çeşitli bir bankacılık teknolojisi dönüşümü oluşturulacak.

Westpac NZ, ACI aracılığıyla çevik metodoloji ve DevOps uygulamaları ile gerçek zamanlı ödemeler ve dolandırıcılık önleme çözümleri sunmaya başlayacak.

Uzun soluklu bir ACI müşterisi olan Westpac NZ, ACI’nin UP Anında Ödemeler çözümünü finansal işlem merkezi olarak kullanıyor. Ödeme türlerini düzenliyor ve gerçek zamanlı olarak herhangi bir para transferi akışını denetliyor.