3 Ekim 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

First Data ve Live Oak ortak girişimlerini hayata geçirdi

First Data ve Live Oak, bu yılın başında açıklanan dijital bankacılık ortak girişimini tamamladıklarını açıkladılar. Apiture adındaki yeni şirket, First Data’nın ve Live Oak Bank’ın dijital bankacılık platformlarını, ürünlerini ve hizmetlerini bir araya getirerek finansal kuruluşlara özel yenilikçi teknoloji çözümleri sunacak.

Live Oak’un bulut tabanlı bankacılık teknolojileri, First Data’ın dijital bankacılık çözümleri ile birleşecek. İkilinin bir araya gelmesiyle oluşturulan araştırma ve geliştirme çalışmaları sayesinde Apiture, pazara yeni dijital bankacılık çözümlerini sunmaya başlayacak.

First Data ve Live Oak ortaklığı ile hayata geçen Apiture, yeni nesil bankacılık uygulamları sunacak. API teknolojisi ile de pazara yenilikler sunmaya çalışacak olan firma, açık bankacılık çözümleriyle de müşterilerine hizmet verecek.

Cooperative Bank of Oromia, Temenos UniversalSuite bünyesinde faaliyete geçti

Bankacılık ve finans yazılımları geliştiren Temenos, Cooperative Bank of Oromia için hazırladığı ve UniversalSuite bünyesinde çalışan sisteminin hayata geçtiğini açıkladı.

Hazırladıkları yazılım çözümünün bankanın büyüme stratejileri doğrultusunda çalıştığını ifade eden yetkililer, bölgedeki bankacılık sektörü ile doğru orantıda çalışan bir yapı sunduklarını da belirttiler. Yeni teknolojilerinin çevik bir bankacılık çözümü olduğunu vurgulayan yetkililer, güçlü analitik yapısının yanı sıra, tüm dağıtım kanallarında büyümeyi yönlendiren merkezi bir platform ile desteklendiğini söylediler.

United System Integrators Yazılım Hizmetleri Müdürü Akalework Amde, Cooperative Bank of Oromia olarak temel bankacılık platformlarını bir adım öteye taşıdıklarını, 256 şube ile 2,5 milyondan fazla müşteriye hizmet sunacaklarını ifade etti.

Diebold, TransAgard ile Birleşik Arap Emirlikleri bölgesi için ortaklık anlaşması imzaladı

Transguard Group ve Diebold Nixdorf, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) finansal kuruluşlara ve perakendecilere servis ve teknoloji sağlamak için stratejik bir ortaklık yaptığını açıkladı. BAE’nin önde gelen iş destek ve dış kaynak tedarikçisi Transguard Group, BAE genelinde sertifikalı Diebold Nixdorf çözüm servis sağlayıcısı olarak tanınıyor.

Bu ortaklık, Transguard’ın Birleşik Arap Emirlikleri genelindeki finansal kurumların çoğunluğuna yetkili bakım hizmetleri sunmasını sağlayacak.

Yetkililer tarafından paylaşılan basın bildirisinde; mali ve perakende pazarlar birleşip büyüdükçe, ortaklığın yarattığı sinerjiler, tüketicilerin rahat, güvenli ve kesintisiz işlem deneyimleri için ihtiyaçlarına başarıyla cevap verdiği açıklandı.

Transguard Group Genel Müdürü Dr. Abdulla Al Hashimi, “Diebold Nixdorf ile olan ortaklığımız sayesinde, iş destek çözümleri sunma ve müşterilerin temel işlerine odaklanmalarını sağlamak için ürettiğimiz yenilikler hız kazandı,” açıklamasında bulundu.

Broadridge, Summit Financial Disclosure firmasını satın aldı

Broadridge Financial Solutions, finansal belge yönetimi çözümleri sağlayıcısı Summit Financial Disclosure firmasını satın aldığını açıkladı.

Summit tarafından sunulan yasal dosyalama hizmetleri ve sermaye piyasası çözümleri gibi teknolojiler bundan böyle Broadridge tarafından kullanılabilecek.

Broadridge, çok kanallı dağıtım konusunda çözümler üreten 30 yıllık geçmişine sahip bir firma olarak tanınıyor.