Türkiye Finans Katılım Bankası, tek banka olarak finansör olduğu Alanya teleferiği için 3,5 milyon Euro değerinde finansman kredisi kullandırdı.

Türkiye Finans’ın Ekim ayında hizmete açılan ve tek banka olarak 3,5 milyon Euro değerinde finansman desteği sağladığı Alanya teleferik projesinin bölgedeki turizmi büyük oranda hareketlendirmesi bekleniyor. 2015 yılında yine Türkiye Finans’ın finansör olduğu Bursa Uludağ teleferik projesinden sonra büyük ses getiren Alanya teleferik projesi toplamda 9 milyon Euro’ya mal olan, 900 metre hat ve 17 kabin kapasitesi ile saatte 1130 kişi, yılda 1 milyon kişi taşıma kapasitesine sahip.

 

 

Türkiye Finans Katılım Bankası, tek banka olarak finansör olduğu Alanya teleferiği için 3,5 milyon Euro değerinde finansman kredisi kullandırdı. 2015 yılında hizmete açılan ve 9 km uzunluğu ile dünyanın en uzun halatlı hava taşımacılığı projesi olan Bursa Uludağ teleferik projesine de finansman desteği sağlayan Türkiye Finans, Türkiye’de turizm alanında hayata geçirilen alt yapı projelerine finansör olmaya devam edeceklerinin sinyalini verdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Türkiye Finans Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Murat Akşam,Alanya teleferiği projesi, kamu ve özel sektör ortaklığında gerçekleştirilen, hem kültürel mirasımızı koruyan hem de turizmin gelişimine katkıda bulunan çok özellikli bir proje. Buna benzer bir projenin finansmanına Bursa’da aracılık etmiştik. Hem kamuya, hem  özel sektöre hem de ülkemizin kültürel, tarihi ve turistik değerlerinin tanıtılmasına, korunmasına imkân sağlayan, tüm taraflar için katma değer yaratan bu tarz projelerde daha çok yer alacağız. Bu bağlamda orta ve büyük ölçekli KOBI ve ticari müşterilerimizin işlerini geliştirmeleri,  yarattıkları katma değeri artırmaları için danışmanlık yapacak ve finansman desteği vereceğiz. Aynı şekilde belediyelerimizin ve kamu kuruluşlarının altyapı projelerinde de finansman sağlayacak ve aracılık yapacağız” dedi.

Alanya’nın en gözde turistik merkezlerinden biri olan Damlataş Plajı’ndan 350 metre rakımdaki 1. derece arkeolojik SİT alanı olan Alanya Kalesi’ne çıkan teleferik projesinin Alanya turizmine önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

 

Türkiye Finans Katılım Bankası, 9-10-11 Ekim tarihlerinde talep toplaması gerçekleştirilen 175 gün vadeli 120 milyon TL’lik yeni kira sertifikası ihracını tamamladığını sizlere duyurmuştuk.  

Türkiye Finans, iştiraki TF Varlık Kiralama A.Ş’nin 13 Ekim tarihinde yurt içi piyasada ihraç ettiği, yönetim sözleşmesine dayalı, 120 milyon TL tutarlı 175 gün vadeli yeni kira sertifikası ihracını başarıyla tamamladı. Halka arz yöntemi ile satışı gerçekleştirilen kira sertifikasının özel durum açıklaması, Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayınlandı.

 

Türkiye Finans’tan 120 milyon TL’lik Kira Sertifikası İhracı