10 Kasım 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

EToro , George Verbitsky’yi yönetici olarak atadı

Küresel sosyal ticaret ve yatırım platformu eToro, George Verbitsky’yi genel müdür olarak atanmasıyla Rusya’daki konumunu güçlendirdi.

George Verbitsky, küresel piyasalarda 10 yılı aşkın deneyime sahip bir finansçı, tüccar ve para yöneticisi olarak tanınıyor. Microsoft Rusya, Thomson Reuters ve TradingView gibi şirketlerde birkaç üst düzey işletme geliştirme görevinde bulunmuş bir isim. Verbitsky, bireysel tüccarların sosyal ağları, varlık yönetimi danışmanlık şirketi ve çeşitlendirilmiş bir algoritmik kripto para birimi fonu da dahil olmak üzere birçok yeni şirkette görev aldı.

George Verbitsky, “Yenilikçi teknolojiyi kullanarak eToro, kullanıcılara blok zincirine ve kripto para birimlerine yatırım yapmak için net ve güvenli bir yol içeren benzersiz yatırım seçenekleri sunuyor. Şirketin Rusya’da büyük bir büyüme potansiyeli var. Rusya’da genel müdür olarak büyümeye yardımcı olmak için rol oynamayı dört gözle bekliyorum,” açıklamasında bulundu.

Yandex şimdi de pompacılığa soyunuyor

Rusya’nın önde gelen online ödeme hizmeti olan Yandex.Money, Yandex.Gas adlı yeni bir uygulama geliştirdi.

Uygulama, sürücülerin arabalarını terk etmek zorunda kalmadan ödeme yapma imkanı sunuyor. Şoförlerin yerlerinden kalkmadan ödeme yapmalarını sağlayan sistem, Mastercard ödeme sistemi ve LICARD şirketi (PJSC LUKOIL’ın yan kuruluşu) ile iş birliği içinde geliştiriliyor.

Moskova’daki LUKOIL benzin istasyonlarında uygulamaya geçecek olan sistem, yakın gelecekte Rusya’daki LUKOIL şebekesinin 2 bin 250 benzin istasyonunda da desteklenecek. Autostat tarafından sağlanan verilere göre, LUKOIL istasyonları Rus sürücülerin yüzde 46,2’sine hizmet veriyor. Sunulacak servis, diğer benzin istasyonlarında da kullanılabilir olacak.

Yandex tarafından sunulan coğrafi konum sistemine de uygun olan yeni teknoloji, en yakın benzin istasyonunu da tüketiciye gösterecek.

Stratumn, blockchain konusunda Fransız sigorta şirketleriyle iş birliği içinde girdi

İş ilişkilerini yeniden keşfeden blockchain teknolojilerinin önde gelen sağlayıcılarından Stratumn, Fransa’daki 14 sigorta şirketini birbirine bağlayan bir blockchain çözümünü geliştirdiğini duyurdu.

Fransa Sigortacılar Federasyonu (FFA) ile ortak olarak inşa edilmiş ve profesyonel hizmetler firması Deloitte’un desteğiyle şu an test aşamasında olan bu proje, sigortacılar arasındaki bilgi akışını, Fransa’daki yeni Fransız yönetmelikleri (Hamon Yasası) çerçevesinde düzene sokmayı amaçlıyor.

Stratumn, blockchain konsorsiyum ağları ve kriptografi konusundaki uzmanlığından yararlanarak Fransız sigortacılar ve Deloitte ile birlikte yeni sigorta hareketlilik süreçlerini yeni yasal gerekliliklere uymak için test etti.

İngiltere’de ilk kez bir stadyum nakitsiz sisteme geçiyor

Bury FC, İngiltere’de ilk kez stadyumda nakitsiz ödeme sistemine geçen kulüp oldu. Kulübün Energy Check Stadı’nda geçerli olacak sistem, ön ödemeli kartlar ile organizasyonlara giriş imkanı sağlıyor. Sistem, kulübün tişört sponsoru olan tappit ile ortaklaşa biçimde geliştiriliyor. Tappit, spor etkinliklerinde, festivallerde ve dünyanın diğer eğlence mekanlarında nakitsiz deneyim sunmada uzman bir firma.