14 Kasım 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Virgin Money, Confirmit ile olan iş birliğini güçlendiriyor

Virgin Money, İngiltere’nin önde gelen finansal hizmetler sağlayıcılarından biri olan Confirmit ile halihazırdaki ortaklığını yeniledi. Virgin Money; İngiltere çapında online ve mobil aracılar, çağrı merkezleri ve 74 mağaza dahil olmak üzere birçok şirkete ödüllü müşteri hizmetlerini sunuyor.

Sundukları müşteri deneyimi programı, şirketin yüksek kalitede büyümeye ve müşteri memnuniyetini artırmasına yardımcı olan zamanında ve maddi gelişmelerle Virgin Money’i müşteri memnuniyeti için en iyi not alan perakende bankalardan biri haline getirdi.

Nucleus Software, Adhaar’ın mobil kredi platformu için entegrasyon kurdu

Küresel finans hizmetleri endüstrisine kredi ve işlem bankacılığı çözümleri sağlayıcısı olan Nucleus Software, dijital yeteneklerini ödüllü kredi verme hareket kabiliyeti çözümü ile genişlettiğini açıkladı. Adhaar Enables Payment System (AEPS) kullanımı kolay bir ödeme sistemi olarak tanınıyor.

Harcama modellerini izlemek için Mastercard ve Dublin Belediye Meclisi ortaklık kurdu

MasterCard ve Dublin Kent Konseyi (DCC), Barselona’daki Smart City Expo’da, Dublin’in şehir planlama ve geliştirme faaliyetlerinin geliştirilmesini Smart Dublin programını desteklemek için üç yıllık ortaklık kurdu.

MasterCard, DCC’nin üç aylık ekonomik izleme programının bir parçası olarak harcama raporunu geliştirecek. Raporlar, anonim ve toplu işlem verilerinin yanı sıra nakit ve çekler gibi diğer ödeme araçlarından alınan perakende harcamaları ve turizm kalıpları hakkındaki bilgileri içerecekler.

Citi, vekaleten oy kullanabilmek için dijital platformunu test ediyor

Citi, ihracatçıyı ve yatırımcıyı doğrudan birbirine bağlayan ve doğrulayan ve oy verme sürecini daha verimli, doğru ve şeffaf hale getiren yeni bir dijital vekil oylama platformu ProxymitySM’nin testlerine başladığını açıkladı. Computershare tarafından kayıt hizmetleri için desteklenen platform ilk olarak 2018’de ABD pazarında piyasaya sürülecek ve 2018’de ek piyasa genişlemesi planlanacak.

Proxymity, aracılar arasında bilgi akışını hızlandırmak için bir temel algoritma kullanıyor. Aracıları ortadan kaldırarak, işlemlerin gerçek zamanlı olmasını sağlıyor.

 

Reality Shares ve Nasdaq blockchain ekonomi endeksini başlatıyor

Reality Shares ve Nasdaq, blockchain çözümleri üreten ve uygulayan önde gelen küresel şirketlerin büyümesini ve gelişimini izleyen akıllı beta dizini olan Reality Shares Nasdaq Blockchain Ekonomi Endeksi hayata geçirdiklerini duyurdular.

N26, üç ülkede daha Apple Pay desteği vermeye başladı

Dijital banka N26, Apple Pay’in Avrupa’da üç yeni ülkede daha geçerli olduğunu açıkladı.

N26 sayesinde Apple Pay; İspanya, İtalya ve Finlandiya’da kullanıma açıldı. N26 müşterileri temassız ödeme işlemleri için Apple Pay’i kullanabilecekler.

 

D3, dijital bankacılık platformunu yeniliyor

Dijital bankacılık platformunun sağlayıcısı D3 Banking Technology (D3), genişletilmiş ödeme seçenekleri, esnek kart denetimleri ve geliştirilmiş kullanıcı segmentasyonu da dahil olmak üzere en yeni çözümlerini kullanıma açtı.

Güncellenen D3 platformu toplam 2,5 milyondan fazla müşteriye hizmet veriyor. Finansal kurum müşterileri için sürekli yeniliği sağlamak için üç ayda bir yeni özellikler ve işlevler getirdiklerini söylüyorlar.