2 Kasım 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

U.S. Bank, dijital ödeme seçeneklerini devreye soktu

U.S. Bank, Zelle ile birlikte kurumsal ve ticari bankacılık müşterilerinin kağıttan elektronik ödemelere geçmesini kolaylaştıracak yeni dijital ödeme çözümlerini duyurdu. Sunulan çözümler, kurumsal ve bireysel ödemelerde bankacılık bilgilerini talep etme, saklama ve sürdürme sürecinde yer alan zaman ve riski en aza indirecek.

U.S. Bank genel müdür yardımcısı ve baş innovasyon sorumlusu Dominic Venturo, “Kuruluşlar gerçek hayatta karşılaşılan zorluklara çare olan ödeme çözümleri arıyor. Zelle and Supplier Prefer Pay ile ödemelerin banka bilgisini elde etmek için gereken çabayı ortadan kaldırarak iş müşterileri için borçları daha güvenli ve verimli hale getiriyoruz,” açıklamasında bulundu.

Iberiabank, nCino platformunu seçti

Bulut bankacılığının önce gelen isimlerinden NCino, IBERIABANK’ın banka işletim sistemini, ticari ve küçük işletmelerin yanı sıra hazine yönetimi de dahil olmak üzere kurumdaki birkaç iş kolunda hız ve süreç verimliliğini artırmak için seçtiğini duyurdu.

Merkezi Lafayette, Louisiana’da olan IBERIABANK, 10 Güneydoğu eyaletinde 228’den fazla şubeye hizmet veriyor. IBERIABANK, nCino’nun Bank Operating System çözümünden yararlanarak müşteri ilişkileri yönetimi (CRM), kredi sunma, mevduat hesabı açma, iş akışı, kurumsal içerik yönetimi, iş süreci yönetimi gibi işlemleri bir araya getiren Salesforce.com üzerine kurulu bulut tabanlı bir platform oluşturuyor. Bu sayede güvenli biçimde anında raporlama hizmeti sunuluyor.

Grab, restoran ve mağazalarda kullanılmak üzere GrabPay e-cüzdan servisini başlattı

Güneydoğu Asya’nın önde gelen talebe yönelik nakliye ödemeleri platformu Grab, mağaza ve restoran içi ödemeler özelliğini açıkladı.

Firma tarafında yapılan resmi açıklama ile GrabPay, sadece nakit kabul eden firmalar için alternatif bir ödeme yöntemi olarak hizmet verecek. Singapur’da 4 milyon civarında kullanıcı tabanına, ödeme cihazı gerektirmeyen bir hizmet sunmak için çalışan firma, Güneydoğu Asya’daki en büyük tüketici internet platformuna dönüşmeyi planlıyor.

Acorns, çocukların geleceği için yatırım araçları sunuyor

Mikro yatırım uygulaması olan Acorns Australia, ebeveynlerin tasarruf etmesini kolaylaştırmak için yeni bir özellik geliştirdi. Sunulan hizmet ile 18 yaşından küçük çocuklar için fon oluşturmaya izin veriyor.

Acorns hesap sahipleri, bakiyelerinin belli bir yüzdesini çocuğu için tahsis edebiliyor. Daha sonra tahsisatlarının performansını ayrı ayrı izleyebilirler. Little Acorns kullanıcısı olan çocuklar, 18 yaşına geldikten sonra, ebeveynleri tarafından tahakkuk eden fonları alma seçeneği ile kendi Acorns hesabını açabilirler.

Sosyal finans uygulaması Finch, 2,25 milyon dolar tohum yatırım aldı

“Sosyal hayatınız için finansal bir uygulama” sloganı ile kurulan Finch, piyasaya sürülmesinden sadece üç ay sonra 2,25 milyon dolarlık tohum yatırım almayı başardı.

2017’nin başlarında kurulan Melbourne merkezli fintech girişimi, Envestnet | Yodlee programında “Best Product Demo” ödülünün sahibi olmuştu. Android ve iOS işletim sistemleri üzerinde hizmet veren uygulama, kullanıcıların mali faaliyetlerini tek bir noktada kontrol etmelerini sağlıyor.