21 Kasım 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

First Access, Bamboo Capital Partners önderliğinde 7 milyon dolar yatırım aldı

Özel sermayeli yatırım şirketi olan Bamboo Capital Partners (Bamboo), analize yönelik akıllı bir veri platformu sunan ileri teknolojiye sahip bir fintech şirketi olan First Access’in aldığı 7 milyon dolarlık A Serisi yatırım turuna yön verdi. Bamboo Capital Partners tarafından yapılan açıklamada, yapılan yatırımın gelişmekte olan piyasalara kredi veren kurumlara destek verme vizyonlarının bir parçası olduğu belirtildi.

Seri A yatırım, platformun başlatılması ve sürekli geliştirilmesinin yanı sıra ürün, satış ve müşteri odaklı ekiplerin güçlendirilmesi ve büyümesini de destekliyor. First Access şimdilik sadece belirli firmalarda aktif olsa da önümüzdeki yılın başlarında diğer bölgelere de yayılmış olacak.

Yatırımın ardından Bamboo, Christian Ruehmer’i First Access’in yönetim kuruluna atayacak. Yapılan yatırım Bernhard Eikenberg tarafından yönetildi ve yatırım turunda yer alan diğer katılımcılar, The Social Entrepreneurs’ Fund, Impact Engine, 500 Fintech, Colle Capital ve birkaç gizli yatırımcı olarak kayıtlara geçti.


Nations Trust Bank, Daon tarafından geliştirilen biyometrik teknolojisini bünyesine kattı

Nations Trust Bank ve Daon, yeni nesil mobil bankacılık, ödemeler ve yaşam tarzı uygulaması olan FriMi’yi tanıttı. Yapılan resmi açıklamada, bankacılık uygulaması içinde Daon tarafından geliştirilen biyometrik kimlik doğrulama sistemi IdentitiyX’in kullanılacağı belirtildi.

Nations Trust Bank COO’su Thilak Piyadigama, “İlerici ve uygun mali hizmetler sunma konusundaki kararlılığımızı sürdürmek için Daon ile ortak çalışarak müşterilerimize mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunmayı ve güvenli ve ölçeklenebilir bir çözüm sunmayı amaçladık. Kullanıcılar uygulamalarımıza ve sunduğumuz hizmetlere olumlu yanıt verdi. Kabul oranlarının beklentilerin üzerinde olduğunu bildirmekten mutluluk duyuyoruz,” açıklamasında bulundu.


ABN Amro geliştirici portalı açtı

ABN Amro, bir dizi ticari API (Uygulama Programlama Arabirimi) sunmak üzere, ilk resmi Developers Portal (Geliştirici Portalı) hizmetini kullanıma açtı. Banka, üçüncü parti geliştiricilerle daha yakından çalışarak inovasyon hamlelerini hızlandıracak ve müşterilerine sunduğu hizmetleri daha da geliştirecek.

Yapılan resmi açıklamada, API’lerin entegrasyon araçları olmaktan çıkıp, kuruluşları birbirine bağlayan dijital yapı taşlarına haline geldiği vurgulandı. Geliştiriciler değerli müşteri deneyimi, yenilikleri ve yeni iş modelleri oluşturmak için bu teknolojileri rahatlıkla kullanabiliyorlar.

ABN Amro tarafından yayımlanan resmi basın bülteninde; Apple, Spotify ve Hollanda demiryolu operatörü NS gibi şirketlerin bu sistemleri kullandıklarına dikkat çekildi. Hizmetlerin üçüncü partilere sunmanın büyük bir müşteri değeri sağlayacağına da parmak basıldı. Google Haritalar örneğini veren banka, birçok web sitesinin Google Maps uygulamasını bünyesine kattığının da altını çizdi.


Garmin temassız ödeme sistemi için FitPay ile uyumlu oldu

NXT-ID’nin tamamına sahip olduğu Garmin, FitPay ile uyumlu hale geldi. Garmin tarafından yapılan resmi açıklamada akıllı saatleri üzerinden temassız ödeme işlemlerine verilen destek vurgulandı. Garmin Başkan Yardımcısı Dan Bartel, “Garmin Pay ile müşterilerimiz cüzdanları olmadan da düşük meblağlı alışverişleri kolayca yapabilecekler” açıklamasını yaptı.