22 Kasım 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.


R3, Microsoft Azure ile entegrasyonu derinleştiriyor

R3 ve Microsoft, Azure kullanan işletmeler arasında R3’ün Corda platformunun benimsenmesini hızlandırmak için stratejik ortaklığını genişletti.

Ortaklık, Nisan 2016’dan bu yana birlikte çalışan Corda platformunun Azure ile daha derin entegrasyonunu sağlayacak ve işletmelerin blockchain için temel bilgi işlem kaynaklarını dağıtmalarını kolaylaştıracak. Böylece Azure, R3’ün tercih ettiği bulut sağlayıcısı olarak teyit edilmiş olacak.

R3 ve Microsoft; Azure ve Corda ağlarının zahmetsiz bir şekilde entegrasyonunu da hedefliyor. Bu yeni ortaklık sayesinde, işletmelerin dağıtılmış defteri tabanlı platformları tercih etmelerini desteklerken zamandan ve dağıtım maliyetinden de tasarruf sağlayacak. Sistem, geliştirilen entegrasyon sayesinde Corda ağlarını hızlı ve kolay bir şekilde kullanılmasına imkan sağlayacak.

Entegrasyonun artırılması ile işletmeler, SQL Database ve gelecekte Azure Active Directory, Key Vault ve Express Route gibi diğer hizmetleri de içeren Corda ile Azure’nin ortak hizmetlerinden de faydalanacaklar.


Lombard Risk Management, FCA TechSprint bünyesine katıldı

Entegre raporlama ve teminata dayalı yönetim çözümlerinin küresel sağlayıcısı olan Lombard Risk Management, Financial Conduct Authority (FCA) ve Bank of England’ın (BoE) geliştirdiği TechSprint bünyesine katıldığını açıkladı.

TechSprint; startup’lara, regülasyonlara tabi kurumlara, teknoloji sağlayıcılarına ve akademisyenlere ortak çözüm geliştirmek ve teknolojik çözümleri tartışmak ve tasarlamak amacıyla ortaya çıkmış bir oluşum.

Lombard Risk; FCA ve BoE ile birlikte çalışarak, firmaların politikalarını ve standartlarını finansal kuruluşların veri tabanları ile birleştirerek en verimli biçimde nasıl kullanılabileceğinin detaylarını araştırıyor.


BBVA, mobil oturum açma için Samsung’un geliştirdiği retina tarama sistemini kullanacak

Samsung ve BBVA, akıllı telefon sahibi olan BBVA müşterilerinin retina tarama ile mobil bankacılık uygulamasına girebileceklerini duyurdu. İspanya’nın ünlü bankasının mobil bankacılık uygulamasını kullanan Samsung akıllı telefon sahipleri, sadece kameraya bakarak uygulamaya giriş yapabilecekler.

BBVA, bu özelliğin piyasaya sürülmesiyle müşterilerin geleneksel giriş ve şifre doğrulama yöntemlerinden kurtulacaklarını söyledi. Samsung tarafından geliştirilen ve destekli akıllı telefonlarda retina tarama ile kimlik doğrulama sunan sistem, İspanya’da ilk kes BBVA ile kullanıma açılmış oldu. BBVA tarafından paylaşılan basın bülteninde, retina taramanın, mobil bankacılık uygulamasına giriş için kullanılabilecek en güvenli yöntem olduğu söylendi.

BBVA İspanya Mobil Kanallar Başkanı Raúl Navarrete, “BBVA’nın amacı hızlı ve kullanıcı dostu bir kimlik doğrulama sistemi sunmak. Retina taraması yalnızca platforma çevik ve kesintisiz erişim sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda benzersiz bir siber güvenlik seviyesi de sunuyor,” şeklinde konuştu.

Yeni nesil dijital banka Arro Money, A Serisi finansman için kapılarını açtı

Arro Money, hızla büyüyen kişisel ve iş hesapları sağlayıcısı, yatırımcılara A serisi finansman turunu açtığını duyurdu. Bireysel kullanıcıları ve girişimleri hedef alan Arro Money, ürün portföyünü genişletmek için aralık ayı sonuna kadar yatırım almaya devam edeceğini söyledi.