3 Kasım 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

CardFlight ve Beyond mPOS çözümü duyurdu

Mobil satış noktası (mPOS) sağlayıcısı CardFlight ve işletmelere yönelik araç ve servis sağlayan finansal teknoloji şirketi Beyond, orta ölçekli işletmelere mobil POS cihazı ve kredi sunma seçenekleri üretiyor.

Bu ortaklık kapsamında Beyond’un ödeme işleme paketi genişleyecek ve küçük işletme sahiplerinin mobil cihazlarından EMV çip kartı ödemelerini kabul etmelerini sağlanacak. Aynı zamanda SwipeSimple isimli yüksek güvenlikli EMV mobil ödeme paketi ile, akıllı cihazlardaki iOS ve Android işletim sistemlerinde çalışacak yönetim araçları sunuluyor.

Online perakende şirketi Asos, Klarna ile “Sonra öde” seçeneği sunuyor

Önde gelen Avrupa ödeme sağlayıcılarından Klarna, online perakende şirketi Asos ile İngiltere ortaklığını duyurdu. Paylaşılan basın bültenine göre, iOS veya Android Asos uygulaması olan müşterileri, yaptıkları işlemlerin ardından 30 gün sonra ödeme seçeneğine sahip olacaklar. Klarna ile ortaklaşa yapılan proje kapsamında “Sonra öde” çözümü herhangi bir faiz ya da ek ücret şartı da koşmuyor.

İngiltere’de başlatılan ortaklık; Almanya, Avusturya, İsveç, Finlandiya ve Norveç’te yapılmış olan ortaklıkları izleme konumunda.

Klarna’nın “Sonra öde” özelliğinin, müşterilerin bir ürünü aldıktan sonra inceleyip, emin olup, daha sonra da ödemesini yapmaları açısından üst düzey bir kullanıcı deneyimi sunacağı söylendi.

BNP Paribas’ın sigorta kolu blockchain startup’ı Stratumn’a yatırım yapıyor

Blockchain teknolojisi ve ileri şifreleme yoluyla, işletmeler ve paydaşları arasındaki süreçleri güvenli hale getiren ağ çözümleri sağlayıcısı Stratumn, sigorta şirketi BNP Paribas Cardif ve Cathay Innovation tarafından oluşturulan girişim sermayesi fonu C. Entrepreneurs’dan A serisi yatırım fonu aldı.

Open CNP, Otium Venture, Nasdaq ve Digital Currency Group ile haziran ayında ilan edilen fon turunun ardından C. Entrepreneurs’dan aldığı yatırım ile birlikte 8 milyon avro elde eden şirket, sigorta sektöründeki bilgilerini güçlendirmeye ve iş fırsatları yaratmaya devam edecek.

Ingenico yapay zeka destekli “sıfır dolandırıcılık” teknolojisini tanıttı

Küresel ödeme çözümleri şirketi Ingenico Group, dolandırıcılık algılama ve yönetim yeteneklerini optimize ederek gelir artıran yeni ve gerçek zamanlı bir çözüm sunuyor.

Yeni çözüm, sahte işlemleri meşru olanlardan ayırmak için Alman-İsrail menşeli ödeme güvenlik şirketi Fraugster tarafından geliştirilen yapay zeka (AI) teknolojisini kullanıyor.

Toplam küresel elektronik ticaret pazarı büyümeye devam ederken çevrimiçi dolandırıcılık ve ters ibrazların maliyeti de artıyor. Uluslararası tüccarlar için ise bu durum daha can sıkıcı. Zira sınır ötesi ödemeler yurt içi ödemelerden çok daha fazla dolandırıcılık riski taşıyor.

Giderek daha karmaşık siber suçluların dolandırıcılık girişimlerinde bulunduğu günümüzde Ingenico’nun sunduğu çözümün satıcılar için iyi alternatif olacağı düşünülüyor.

Global bir ödeme servis sağlayıcısı olan Ingenico, yalnızca çevrimiçi ve mobil ödemeleri değil, aynı zamanda satıcıların finansal akışını daha da optimize etmek için katma değerli hizmetler de sunuyor.