30 Kasım 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Tokyo menşeli bitcoin borsası bitFlyer ABD’de kullanıma açıldı

Japonya, Tokyo merkezli dünyanın en büyük bitcoin borsalarından biri olan bitFlyer, ABD’de hizmet vermeye başladığını duyurdu.

Kendi ülke sınırları içinde oldukça popüler olan ve bir yılda 100 milyar dolarlık işlem hacmine ulaşan bitFlyer, okyanus ötesine geçerek ABD’de de hizmet vermeye başladığını açıkladı. Yaptıkları resmi basın açıklamasında, dünya çapındaki bitcoin işlem hacminin yüzde 30’una ev sahipliği yaptıklarını söyleyen bitFlyer yetkilileri, genişleme hedefleri kapsamında rotalarını ABD’ye çevirdiklerini ifade ettiler.

Sahip oldukları deneyim ve iş hacmini ABD’ye taşıdıklarını söyleyen yetkililer, sundukları API’lerle de işlemlerin daha pratik biçimde gerçekleşeceğini aktardılar.

BitFlyer ABD COO’su Bartek Ringwelski, “Genişleme ve sınır ötesi ticaret projemiz, ABD’deki sanal para piyasasında büyük miktarda likiditeye erişmek isteyen kurumsal şirketlere hitap ediyor. Sunduğumuz web arayüzümüz veya API’lerimiz sayesinde, onaylanmış profesyonel işletmeler birkaç dakika içinde işlem yapabiliyorlar,” açıklamasını yaptı.


Apexx, ilk tohum yatırım turunda 4 milyon dolar elde etti

Küresel ödeme pazarı hizmeti olan Apexx, ​​tohum yatırım turunu 4 milyon dolar fon elde ederek kapattığını duyurdu.

Londra merkezli risk sermayesi destekli yapay zeka şirketi Forward Partners liderliğinde yürütülen yatırım turu MMC Ventures ve Alliance Venture ile de desteklendi.

Küresel Apexx ağı; ödeme servis sağlayıcılarına ve bankalara ticarette yardımcı olan ve sınır ötesi ödeme kabulünü kolaylaştırmaya odaklı bir sistem. Birden fazla sağlayıcının aynı sistem üzerinden işlem yapabilmesini sağlayan bir entegrasyon modelleri bulunuyor.

Satıcılar, bulut tabanlı platformu kullanarak ödeme sağlayıcıları üzerinde en uygun maliyetleri karşılaştırabiliyor ve uzman tavsiyesi alabiliyor.


Ai Corporation, dolandırıcılık tespit platformunu güncelledi

FCA tarafından ödeme ve risk yönetimi uzmanı olarak onaylanan ai Corporation (ai), otomatik makine öğrenme çözümü için keşifsel veri analizi (EDA) ve etki analizi işlevselliği özelliklerini eklediğini açıkladı.

ai şirketinin sahip olduğu selfservis dolandırıcılık tespit çözümü üzerine kurulan yeni özellikler, sistemin daha verimli çalışmasını sağlıyor.

Uçtan uca otomatik dolandırıcılık önleme stratejisi kuran firma, mevcut kullanıcıların da kolayca yeni hizmetlerden yararlanmalarını sağlıyor.


Sberbank, Rusya’da blockchain ile ödeme işlemi gerçekleştiren ilk banka oldu

Sberbank, IBM ile ortak biçimde geliştirdiği blockchain projesi ile bir ilke imza attı. Sberbank ve IBM arasındaki iş birliği kapsamında, banka aracılığıyla gerçekleşen ödeme işlemlerinde blockchain altyapısı kullanılacağı açıklandı.

Rusya’da ilk kez blockchain ile ödeme işlemi gerçekleştiren Sberbank, IBM’in teknolojisini kullanıyor. HyperLedger Fabric temelli blockchain teknolojisi, banka aracılığıyla yapılacak ödeme işlemlerinin daha hızlı, şeffaf ve güvenli biçimde gerçekleşmesini sağlıyor. Sberbank’ın pilot uygulamaya açtığı proje, banka ortaklarının yanı sıra MegaFon, MegaLabs, Alfa-Bank ve IBM tarafından destekleniyor.

Sberbank CIB Başkanı Stella Kudachkina, “IBM Blockchain teknolojisini kullandığımız blockchain platformu, Rus bankacılık sektöründe bir ilk. Hızlı ve güvenli para transferleri için oluşturduğumuz sistem, her işlemin anında hayata geçmesini sağlıyor” sözlerini sarf etti.