15 Aralık 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.


Facebook Messenger’ın yöneticisi, Coinbase’in yönetim kuruluna katıldı

Sosyal medya devi Facebook’un anlık mesajlaşma uygulaması Messenger’ın üst düzey yöneticilerinden David Marcus, kripto para borsası Coinbase’in yönetim kuruluna katıldı. Coinbase kurucu ortağı ve CEO’su Brian Armstrong tarafından resmen duyurulan habere göre, David Marcus bundan sonra Coinbase için mesai harcayacak.

Hatırlanacağı üzere, San Francisco merkezli kripto para cüzdan uygulaması Coinbase, IVP önderliğindeki 100 milyon dolarlık D Serisi fonun ardından unicorn seviyesine ulaşmıştı. Pitchbook tarafından yapılan tahminlere göre Coinbase’in değerinin 1,6 milyar dolar seviyesine ulaştığı tahmin ediliyor. Fintech dünyası için büyük bir rakam gibi görünmüyor olsa da, kripto para temeline dayanan bir startup olduğu düşünülürse, kendi klasmanında bu bir rekor.


Hollanda bankaları, yatırımların ve kredilerin karbon ayak izini ölçmek için bir metodoloji geliştiriyor

On iki Hollandalı banka, bireysel emeklilik sağlayıcısı, varlık yönetimi ve sigorta şirketi yatırımların ve kredilerin karbon ayak izini ölçmek için bir metodoloji geliştirdi. Küresel ısınmayı güvenli sınırlar içinde tutmaya yardımcı olmak için sektörün öncülerinin hedeflerini belirlemek adına da önemli bir adım atmış oldular.

Paris’te düzenlenen Paris İklim Değişikliği Konferansı’nda, iklimin çıkarları doğrultusunda güçleri birleştirmek için söz veren firmalar arasında Hollanda Karbon Bildirgesi imzalandı.


Discover, Face ID desteği vermeye başlıyor

iPhone X sahibi Discover Bank müşterileri, Discover Mobile uygulamasında oturum açmak için Face ID’den yararlanabilecekler. Bu özellik sayesinde uygulama kullanıcıları, sadece cihazlarının kamerasına bakarak güvenli bir mobil oturum açma deneyimine sahip olacaklar.

Discover tarafından yapılan resmi açıklamada, Discover mobil bankacılık kullanıcıları Face ID ile giriş yaparken TrueDepth teknolojisinin kullanıldığını ve bunun da yüksek güvenlik altyapısı sunduğunu belirtti.

Discover dijital bankacılık uygulama başkan yardımcısı Szabolcs Paldy, “Face ID uygulamasının kullanıcılarına sunduğu kolaylık ve güvenlik üst düzeyde. Bu teknolojiye verdiğimiz destek, mobil ya da web üzerinden mümkün olan en iyi müşteri deneyimini sağlamaya yönelik genel taahhüdümüzün de bir uzantısı,” açıklamasında bulundu.


Wenance, SaaS servisi için Mambu’yu seçti

Arjantinli fintech şirketi Wenance, Latin Amerika genişleme stratejisini geliştirmesine katkıda bulunması amacıyla Mambu tarafından sunulan SaaS motorunu seçtiğini açıkladı. Wenance, esnek yapısı nedeniyle bu sistemi kullanmayı tercih ettiğini söyledi ve atılan bu adımın şirketin hızlı büyüme planları için de kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.

Wenance, 2014 yılında faaliyete geçen ve bugün Arjantin’de 80 binden fazla aktif müşteriye sahip en geniş dijital tüketici kredisi sunan bir firma. Yaklaşık 40 milyon ABD doları tutarında bir kredi hacmine sahip. Şirket, müşterilerin geçmiş davranışlarına dayalı olarak kredi kararları alan bir sistem üzerine kurulu.

Wenance CEO’su Alejandro Muszak, “Latin Amerika’daki çalışan insanların yüzde 40’ından fazlası krediye erişemiyor. Daha adil ve uygun koşullarla kredi elde etmek istiyorlar. Kredi dosyaları ince olan başvuru sahiplerine, kredi geçmişlerini inşa etme ve geliştirme yeteneği ve gelecekteki ürünler konusunda daha iyi şartlardan yararlanma imkanı sunuyoruz,” şeklinde konuştu.