16 Aralık 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Yapay zeka tabanlı finans uygulaması Kasisto 17 milyon dolar yatırım aldı

Finansal konular özelinde yapay zeka destekli diyalog uygulaması sunan Kasisto, 17 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Oak HC / FT liderliğinde ilerleyen seri B yatırım turuna Propel Venture Partners, Two Sigma Ventures, Commerce Ventures ve Mastercard katıldı.

Kasisto Artifical Intelligence (KAI), mali kurumların akıllı botlar ve sanal asistanlarla, insana benzer yapay zeka destekli diyalog sistemi oluşturmalarına yardımcı oluyor. Bu sayede firma müşterileri gün ve saat sınırlaması olmaksızın karşılarında muhatap bulabiliyorlar. KAI tarafından sunulan hizmet sayesinde yeni müşterilerin kazanılması ve müşteri desteği verilmesi de mümkün oluyor.

Elde edilen yatırımların mevcut pazarların işleyişinin dışında yeni pazarlarda da kullanılacağını belirten Kasisto yetkilileri, ürünlerine yönelik artan talebi karşılamak ve mevcut müşterilerle olan ortaklıkları derinleştirmek için de atılım yapacaklar. Bu yeni fon, aynı zamanda KAI platformunu yeni yapay zeka destekli özellikler eklemek ve müşteri memnuniyeti sağlamaya devam eden yenilikleri de içerecek şekilde genişletmek için kullanılacak.

Kasisto CEO’su ve kurucu ortağı Zor Gorelov, özellikle TD Bank ve Standard Chartered Bank’ın da aralarında bulunduğu yatırım turlarının ardından büyük bir ivme kazanlıklarını,
Elde ettikleri yatırımı finans sektöründeki uzmanlık ve performanslarını artırmak için kullanacaklarını belirtti.

Santander ve B2 Group tedarik zinciri finansmanı için el sıkıştı

Bulut tabanlı ödeme yazılımları ve danışmanlık çözümleri sağlayıcısı B2 Group, Santander UK’in büyük kurumsal müşterilere sunduğu tedarik zinciri finansman çözümünü daha da geliştirmek için Multi-Bank Integrator platformunu seçtiğini duyurdu.

20 yıllık tecrübeye dayanan ve 2016’nın başında başlatılan beşinci nesil Multi-Bank uygulaması, şirketlerin ödeme ve beyannameleri işleme için otomatik olarak bankalar ile bağlantı kurmasını, tek bir erişim noktası ve nakit yönetimi portalı oluşturmasını sağlıyor.

Gelir tablosu otomasyonu, kredi ve borç ödemelerinin “akıllı” mutabakatı, gerçek zamanlı şirket çapında nakit görünürlüğü, tedarik zinciri finansmanı, nakit toplama gibi karmaşık iş süreçlerinin otomasyonu da sunuluyor.


NatWest, mobil uygulama oturum açma işlemi için Face ID’yi kullanmaya başlıyor

Apple’ın en yeni akıllı telefon modeli iPhone X sahibi NatWest müşterileri, artık mobil bankacılık uygulamalarına giriş yapmak için yüz tanıma teknolojisini kullanabiliyorlar. NatWest uygulaması, müşterilerin hesaplarına bir şifre kullanarak erişme opsiyonunu ise korumaya devam edecek.

Yapılan açıklamaya göre, NatWest müşterileri 2017 yılının ilk yarısında 1,1 milyar mobil ve çevrimiçi işlem gerçekleştirdi. Dijital bankacılık hizmetlerinin kullanımı konusunda 2014 yılından bu yana yüzde 41 oranında artış yakalandığı da ayrıca açıklandı.

Mobil işlemlerin 2014’ten bu yana yüzde 73 oranında arttığını belirten yetkililer, 2017’nin üçüncü çeyreğini baz aldıklarında, her dakika 3.531 kişinin giriş yaptığını da belirttiler.

NatWest mobil bankacılık bölümü başkanı Miguel Tatay, “Bankacılıkta bir devrim oldu, giderek daha fazla müşteri bankacılık için dijital platformları kullanıyor. 5 milyondan fazla müşterimiz şimdi mobil bankacılık uygulamalarımızı düzenli olarak kullanıyor. İnsanlar, bir bankanın ihtiyaçlarına göre yenilikçi, dijital ve duyarlı olmalarını beklediklerini söylüyorlar,” şeklinde konuştu.