20 Aralık 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Payworks ve Verifone ortaklıklarını genişletti

Ödeme noktası altyapı sağlayıcısı Payworks, ödemeler ve ticaret çözümlerinde önde gelen firmalardan biri olan Verifone ile ortaklıklarının kapsamını genişlettiklerini açıkladı.

Verifone ve Payworks; Verifone tarafından geliştirilen e355 mPOS ve VX 820 cihazlarının Payworks platformuna entegrasyonuna dair uzun zamandır devam eden anlaşmayı devam ettirme kararlarını resmi bir açıklama ile duyurdular. Verifone cihazları ve Payworks tarafından sunulan yeni nesil ödeme ağ geçidi teknolojisi ile desteklenen bu genişleme anlaşması, perakendeciler için sertifikalı donanım çözümü sunuyor. Genişletilmiş ortaklık sayesinde gerek ödeme hizmeti sağlayıcıları, gerekse işletmeler kolay entegre olan bir POS çözümü donanımı kullanacaklar.

Yapılan açıklamada, Verifone cihazlarının mağazalar, restoranlar ve kafeler gibi zorlu ve yüksek işlem hacimli mekanlara uygun biçimde tasarlandığı vurgulandı. Zengin özellik ve avantaj sunan Verifone, satıcılar için de işlem kabulünü kolaylaştıracak çözümleri içinde barındırıyor. Modern perakende dünyasına uyumlu cihazlar üretmekten dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Verifone Almanya, İspanya, Portekiz ve İtalya Genel Müdür Yardımcısı Markus Hoevekamp, “Payworks ile ortaklık kurduğumuz ödeme cihazlarımız, güçlü bir POS çözüm portföyünün ayrılmaz bir parçası haline geldi,” şeklinde konuştu.


Cellum ve TransferTo dijital cüzdan çözümlerini duyurdu

Dünya çapında sınır ötesi mobil ödeme ağı hizmeti sunan TransferTo, Avrupa’da önde gelen çok uluslu mobil cüzdan sağlayıcılarından biri olan Cellum ile iş birliğine girdi. Yapılan ortaklık kapsamında, dünya genelindeki bin 500’den fazla şirket, tek bağlantı üzerinden uluslararası para transferi yapma imkanına kavuşacak.

TransferTo, gelişmekte olan ülkelere yapılan gerçek zamanlı mobil ödeme ve para transferlerini kolaylaştırmak için finansal kurumları ve dijital finans servis sağlayıcılarını birbirine bağlıyor. 135 ülkeden fazla varlığıyla milyonlarca para transferi operatörleri, mobil para operatörleri, mobil cüzdan sağlayıcıları, bankalar, finansal kuruluşlar, STK’lar ve küresel elektronik ticaret yapan tüccarlardan oluşan geniş bir network, bu sistemden faydalanıyor.


Banpara Bank tam otomatik şubesini kullanıma açıyor

Brezilyalı bir teknoloji sağlayıcısı olan Voxel Digital, TrueConf Server video konferans sisteminin de desteklendiği, tamamen otomatikleştirilmiş dijital şube çözümünü duyurdu. içinde çalışanın olmadığı dijital banka şubesi, ATM’ler, interaktif kiosklar ve uzaktan çağrı cihazları aracılığıyla hizmet veriyor.

Yapılan resmi açıklamada, daha önce birçok teknoloji sağlayıcısı ile çalıştıklarını belirten Banpara Bank yetkilileri, doğru video konferans çözümünü Voxel Digital firmasında bulduklarını ifade ettiler. Voxel Digital tarafından sunulan TrueConf Server teknolojisi üzerine kurulan sistem, TrueConf API’lerine dayanan özelleştirilmiş bir arayüzü içinde barındırıyor.


Fransız demiryolu ağı biletleri, Worldline ile mobil cihazlardan alınacak

Ödeme ve işlem hizmetlerindeki Avrupa pazarında yer edinen Worldline, hareket halindeyken bilet ücretlerinin ödemesini ve düzenlenmesini yönetmek için geliştirdiği mobil uygulamasını Fransız demiryolu ağında kullanıma açıyor.