4 Aralık 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.


Nacha, B2B ödeme platformu olarak Bottomline’ı seçti

Elektronik ödemeler derneği Nacha, tercih ettiği B2B (Business to business – işletmeden işletmeye) ödeme platformu olarak Bottomline’ı seçtiğini resmi bir basın bildirisi ile açıkladı.

İşlemlerin daha zahmetsiz yapılması için çözümler üreten Nacha, müşterileri açısından erişilebilirliği ve verimliliği yükseltecek teknolojilerin de peşinde. Yeni nesil ödeme altyapısı kurarken risk yönetimi ve güvenirlik konularını da destekleyici özellikler ortaya çıkarmak isteyen firma, ödeme ekosistemine katkıda bulunacak çözümler üretmek istiyor.

Nacha’nın anlaştığı Bottomline Technologies ise karmaşık iş ödemelerini basit, akıllı ve güvenli hale getiriyor. Bottomline Technologies tarafından geliştirilen Paymode-X çözümü, işletmelerin kağıttan elektronik ödemelere kolayca geçmesine yardımcı olan bir sistem. Maliyet tasarrufu, verimlilik ve güvenlik konularında üst düzey ödeme ağı sunan Bottomline Technologies, entegre sanal kart, ACH ve çek ödeme işlemlerini sunan komple bir B2B ödeme çözümü olarak da tanınıyor.

Airwallex, Railsbank platformuna katılıyor

Tencent, Mastercard ve Sequoia Capital tarafından desteklenen, Avustralya merkezli sınır ötesi ödeme şirketi Airwallex, İngiltere’de kurulu açık bankacılık ve regtech platformu Railsbank ile anlaştı. Airwallex müşterileri, Birleşik Krallık ve AB arasında işlem yapmalarını sağlayan bu stratejik ortaklık ile SEPA bölgeleri ile Railsbank müşterileri arasında sınır ötesi FX ve ödeme yeteneklerine erişebilecekler.

Airwallex müşterileri, hızlı ödeme ve şeffaflığı artırırken uluslararası ödemelerin maliyetini önemli ölçüde düşüren yerel ödemeleri gönderip almak için Railsbank aracılığıyla İngiltere Hızlı Ödemeler ve AB SEPA sistemine katılacak. Yapılan bu anlaşma; Avustralya, Çin ve Hong Kong dışındaki yüzden fazla ülkenin mevcut hizmetine Avrupa’yı ekleyerek Airwallex’in ödemelerini kolaylaştırıyor.

Düşük gecikme süresi ve yüksek hacimli işlemler için üretilen Airwallex’in tescilli ödeme ve FX çözümü; Railsbank müşterilerinin sınır ötesi işlemlerini kolaylaştıracak.

Para uygulaması Yolt, altı ayda 100 bin kullanıcı elde etti

ING’ye ait para uygulaması olan Yolt, İngiltere’de altı aydan daha kısa bir süre için de açık betaya açtığı uygulamasına 100 bin kayıtlı kullanıcı elde etti. Yolt, kullanıcıların hesaplarını ve kredi kartlarını tek bir yerde görmelerini sağlıyor. Diğer özellikler arasında bütçelerin belirlenmesi, satın alımların etiketlenmesi ve uluslararası para transferleri için en iyi seçeneklerin karşılaştırılmasını sayabiliriz.

Starling Bank ile yakın tarihte bağlantı kurarak API entegrasyonlarını gerçekleştiren uygulama, halihazırda tüketicilere açık bankacılığın avantajlarını sunuyor.

Yolt CEO’su Frank Jan Risseeuw, “Uygulamamıza kayıtlı kullanıcı sayımızın 100 bine ulaşması haberi Yolt ve ING için muhteşem bir kilometre taşı oldu. Hedeflediğimiz süreden önce bu sayıya ulaşmaktan dolayı gerçekten memnunuz. 2018 yılında açık bankacılık hizmetimizle kullanıcılarımıza kişisel finans işlemleri için daha fazla seçenek ve kontrol imkanı sunacağız,” açıklamasında bulundu.

First Data, BluePay iktisabını tamamladı

First Data Corporation, içerisinde TA Associates ve BluePay yönetim teknolojilerini de içeren BluePay Holding’in satın alınmasının tamamlandığını açıkladı.

BluePay, ABD ve Kanada’daki satıcılar için ödeme işlemleri sağlayıcısı olarak tanınıyor. First Data ise yazılımla etkinleştirilmiş ödemeler ve kartsız işlemler üzerine yoğunlaşmış en büyük dağıtım ortaklarından biri.

77 binden fazla tüccar için yaklaşık 19 milyar dolarlık yıllık satış hacmi işleyen firma, 450’den fazla yazılım platformuna entegre oluyor.