Radore, yeni yıl öncesinde CIO’ların ajandalarını ve iş yapış modellerini gözden geçirmelerini öneriyor.

Dijitalleşen dünyada CIO’lar yeni nesil zorluklarla karşılaşırken, rutin iş yüklerinden kurtularak daha yaratıcı işlere odaklanmaya çalışıyor. Radore, yeni yıl öncesinde CIO’ların ajandalarını ve iş yapış modellerini gözden geçirmelerini öneriyor.

Böylece yeni yılda kendilerini bekleyen zorluklarla başa çıkabilecekleri iş ortamını sağlayan CIO’lar, 2018 yılında da şirketlerin en önemli rollerinden birini üstlenmeye devam edecekler.

Hızla dönüşen BT dünyası içerisinde yaşadıklarını dile getiren Radore Veri Merkezi Genel Müdürü Sadi Abalı, “Yeni yılda da CIO’ları çok karmaşık bir ajanda bekliyor ama bu karmaşanın çoğu teknik konulardan kaynaklanmıyor. İşleri genel olarak düşünmeye yeterince vakit ayıramamak, yaratıcı işler ortaya koymakta zorlanmak, ekibine liderlik etmek gibi zorluklar her geçen gün CIO’ların gündemini meşgul ediyor” dedi.

 

Abalı, CIO’ların yüzleşmesi gereken olası sorunları sıraladı:

Dijital dönüşüm ile birlikte teknoloji günümüzde işletmelerin en önemli önceliği durumuna geldi. Şirketlerin dönüşüm sürecini yöneten CIO’ların yönetimde de çok daha aktif rol oynamasına ihtiyaç duyulacak.

Yapay zekâ gibi yeni nesil teknolojiler veri analizi uzmanlarına ve dijital yeteneklere sahip çalışanlara olan ihtiyacı artıracak. CIO’lar bu doğrultuda insan kaynağı tercihleri yaparak ekiplerini büyütmek zorunda kalacak.

Yeni nesil çalışanları teknolojik olarak memnun edecek altyapıların ve son kullanıcıya yönelik cihazlarının temin edilmesi gerekecek. Aynı zamanda giderek artan “Kendi Cihazını Getir” yani çalışanların kendi cihazlarıyla iş süreçlerine dâhil olması akımı nedeniyle uç nokta güvenliğine yoğunlaşma ihtiyacı doğacak.

Otomasyon ve tek düze işlerin ötesinde CIO’lardan beklentiler her geçen yıl artıyor. Rutin işleri yoluna koyarak yaratıcılığa zaman ayırmak ve katma değerli hizmet modelleri geliştirmek en önemli kazanç olacak. Bunun için sorunsuz bir altyapı ve güvenilir iş ortakları gerekecek.

Veriyi içgörüye dönüştürecek yapıların kurulmasıyla rekabette avantaj sağlayacak kaynağın CIO’lar tarafından sağlanması beklenecek. Büyük veri kavramı ve veri analitiği her sektörden farklı işletmelerin ilgi alanına girecek.

Siber güvenlik endişeleri her geçen gün artıyor. Bilgili ya da bilgisiz tüm aktörlerin ellerine geçen siber saldırı aygıtlarını kullanabildikleri günümüzde güvenlik konusu CIO’ların odak noktası olacak. Saldırı katmanlarının çeşitlenmesi geleneksel önlemlerin yanında yenilikçi yaklaşımları zorunlu kılacak. Siber saldırıları engellemek için sağlam güvenlik katmanlarının tasarlanması ve uygulanması CIO’ların önemli ölçüde vaktini alacak. CIO’ların veri güvenliği için güvenilir iş ortaklarıyla çalışması, kendi gelecekleri için faydalı olacak.