25 Ocak 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Samsung, mobil kimlik sorgulama uygulaması Juvo’ya yatırım yapıyor

Mobil kimlik skorlamasının öncülerinden Juvo, banka hesabı olmayan ya da finansal açıdan hizmet sunulmayan milyarlarca ön ödemeli kart kullanıcısına daha iyi hizmet sunmak adına Samsung NEXT’den yatırım aldığını duyurdu.

Bu yatırım, Juvo’nun küresel mobil operatörlerle ön ödemeli mobil aboneler arasında akıllı telefonlara geçişlerini önemli derecede hızlandırmasını sağlayarak dijital finansal hizmetlere erişim sağlama ve dijital dönüşüm sağlama konusunda da yardımcı olacak.

Dört farklı kıtada yer alan rekabetçi ve gelişmekte olan pazarlardaki mobil operatörler, Juvo tarafından sunulan veri altyapısını kullanmaya başladı. Juvo tarafından sunulan veriler, firmaların gelişmiş finansal hizmetlere erişmek isteyen abonelere dair önemli bilgiler sunuyor. Abone sayısı günbegün artan Juvo’nun gelişmiş veri bilimi teknolojisi, akıllı telefon geçişi ve mobil cihaz finansmanı açısından kullanıcıları tanımlıyor ve nitelendiriyor. Firma tarafından sunulan Real-time Identity Scoring (Gerçek zamanlı kimlik puanı) sistemi, perakende satış acentelerinin POS cihazlarıyla da entegre biçimde çalışıyor.

Samsung NEXT Ventures Müdürü Patrick Chang, “Samsung NEXT olarak, gerçekten etkileyici yazılımlar ve hizmetler yaratan girişimciler ve yeni teşebbüsler ile çalışmaya odaklanıyoruz. İnsanlar, cihazlar ve dünya ile etkileşime geçme biçimimizi değiştirecek yazılım ve hizmetler peşindeyiz. Juvo’nun mobil operatörler ve tüketicilerden aldığı etkileyici güç, daha kapsamlı finansal erişilebilirlik çözümleri sayesinde gelecek milyarlarca müşteriye katılma fırsatı sunuyor” açıklamasında bulundu.


Wirecard, boon uygulamasına gerçek zamanlı P2P transfer seçeneği ekliyor

Dijital finans teknolojisinin önde gelen isimlerinden Wirecard, Avrupa’nın en hızlı büyüyen mobil ödeme çözümlerinden biri olan mobil ödeme uygulaması boon’u yenilediğini duyurdu. Bundan böyle Android ve iOS kullanıcıları peer-to-peer (eşler arası – P2P) transfer işlevine erişebilecek.

Wirecard’ın boon uygulamasına, gerçek zamanlı mikro kredi sunmak ve online alışveriş için sanal kredi kartı kullanmak üzere yeni özellikler eklendikten sonra şimdi de, P2P işlevselliğini ilave edildi. Böylece tüm kullanıcılar gerçek zamanlı olarak para gönderme seçeneğine sahip olacaklar.


Small World FS, Ingenico’yu global ödeme çözümü olarak seçti

Kesintisiz ödeme konusunda önde gelen isimlerden Ingenico Group, Avrupa’daki en büyük bağımsız para transfer şirketleri arasında gösterilen Small World Financial Services’in küresel ayak izini genişletmeye yardımcı olmak için güvenilir ödeme işleme ortağı olarak kendilerini seçtiğini açıkladı.

Ingenico’nun kapsamlı online ve mobil ödeme işleme teknolojisi paketini kullanacağını belirten Small World, faaliyetlerini daha da büyütmek ve daha önce kullanılmamış pazarlarda tüketicilere hizmet sunmak için konumlandırmayı planlıyor. Buna ek olarak, Ingenico’nun biyometrik terminaller ve Kiosk seçenekleri gibi ominchannel çözümleri de Small World müşterileri için daha kullanışlı ve kesintisiz ödeme deneyimi sağlayacak.

Small World, tüketicilere dünya çapında para göndermek ve almak için hızlı ve ucuz yöntemler sunuyor. Şirket; aile bireylerine para gönderme, arkadaş grupları arasında birkaç saniye içinde para toplama ve banka havalesi gibi ödeme çözümleri de sunuyor. Ingenico ile olan ortaklığı kapsamında Small World, dolandırıcılık önleme aracı sayesinde, her işlemin güvenli ortamda sunmayı hedefliyor.