1 Şubat 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Shenyin Wanguo Fortune Investment Limited, Horizon ile anlaştı

Dünya borsalarına, bankalarına ve fon yöneticilerine elektronik ticaret çözümleri ve algoritmik teknoloji sağlayan Horizon Software (Horizon), Shenyin Wanguo Fortune Investment Limited’in ticaret platformunu genişletmek için “Horizon Platform for Algo and Options Market Making” çözümünü seçtiğini açıkladı.

Shenyin Wanguo Fortune Investment Limited, Çin’in en saygın ticaret şirketlerinden biri olan Shenyin Wanguo Futures’un bir yan kuruluşu olarak hizmet veriyor. Çin’in en büyük vadeli ticaret şirketlerinden biri olarak kabul edilen şirket, geniş bir ticaret ağında ve geniş bir ürün yelpazesinde hizmet sunuyor. Shenyin Wanguo Futures aynı zamanda; Şangay Vadeli İşlemler Borsası, Dalian Emtia Borsası, Zhengzhou Ticaret Borsası ve Çin Finansal Futures Değişimlerinin tam lisans üyesi.

Shenyin Wanguo Fortune Investment Limited Genel Müdürü He Xiaoming, “Sho Nin Wanguo Fortune Investment Limited, Algo and Options Market Making çözümümüz için detaylı bir araştırma ve değerlendirme süreci başlattığında, platformlarımızı değerlendirdik ve hızlı bir şekilde anlaşma sağlandı. Horizon platformu tüm beklentileri karşılıyordu ve aynı zamanda üst düzey hizmet sunmak için iyi bir üne sahipti. Horizon platformu, ilgilendiğimiz tüm emtia varlık sınıflarını destekleyebiliyor” şeklinde konuştu.

Coconut, serbest meslek sahiplerine cari hesap uygulamasını sundu

Coconut, büyüme potansiyeli yüksek olan serbest çalışanlar (freelance) ve kendi işinin sahibi olan kişilere özel bankacılık ve muhasebe hizmetlerini birleştiren yeni akıllı cari hesap uygulamasını kullanıma açtı. Coconut, müşterilerine gerçek zamanlı tahmin sistemi sunuyor. Böylece ne kadar vergi borcu ödendiği, otomatik vergi yönetimi ve gider araçları sunuyor. Ayrıca vergi masraflarını kategorize ederken ve anlık bildirimlerle de müşteri ödemelerine dikkat çekiliyor.

Coconut Start hesabı ücretsiz ve herhangi bir mobil cihazla birkaç dakika içinde açılabiliyor. Uygulama, KDV yönetimi gibi isteğe bağlı ek hizmetler de sunuyor.

Speakerbus ve Insightful Technology uyumluluk ve iş verimliliğini artırmak adına ortaklık kurdu

Speakerbus ve Insightful Technology, şirketler için geliştirilmiş uyumluluk yetenekleri ve üretkenliği artırmak adına ortaklığa gittiler. İkili tarafından geliştirilen çözüm, diğer tüm multimedya ticaret verileriyle birlikte tüm sesli ticaret görüşmelerinin detaylı analizini sağlayan kesintisiz entegrasyonu kolaylaştırıyor. Her şey gerçek zamanlı olarak sağlanıyor ve tüm iş etkileşimlerinin tek bir hiyerarşik görünümüyle birlikte global bir çözüm ortaya konuluyor.

Entegrasyon ile, finansal kurumlar ilk kez kapsamlı anahtar kelime ve cümle araştırması yapabilecekler. Her türlü ses verilerini yakalayabilen ve gerçek zamanlı olarak analiz edebilen bir çözüm sunulacak.

Revolut, kripto para platformunu başlattı

Revolut, fintech’lerin geleneksel bankacılık işlemlerini değiştirmeye ve kripto para birimlerini ana akım haline getirmeye devam ediyor. Revolut müşterilerine sunulan yeni hizmet ile kripto para satın almak ve değişimini sağlamak mümkün oluyor.

Revolut müşterileri an itibarıyla bekleme listesine üye olabiliyorlar. Bitcoin, Litecoin ve Ether başta olmak üzere 25 farklı kripto para biriminde işlem yapmaya başlayabiliyorlar.